Hokejový útočník Filippi se vrací do KHL. V Chabarovsku si zahraje s dalšími třemi Čechy

Útočník Tomáš Filippi, jenž strávil závěr sezony v Liberci, se vrací do Kontinentální hokejové ligy. Pětadvacetiletý reprezentant podepsal roční smlouvu v Chabarovsku, kde by se měl sejít s třemi dalšími Čechy. S odkazem na ruský web championat.ru to uvedl hokej.cz.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Filippi v dresu Bílých Tygrů (archivní foto)

Tomáš Filippi v dresu Bílých Tygrů (archivní foto) | Foto: FB Tomáše Filippiho

 Liberecký odchovanec Filippi působil v KHL od roku 2015 v barvách Magnitogorsku. S Metallurgem hned v první sezoně získal Gagarinův pohár, jeho angažmá však skončilo předčasně loni v prosinci kvůli problémům se zády.

Jandač zpět do KHL? Trenér národního týmu má po mistrovství světa podle ruského webu převzít Magnitogorsk

Číst článek

Po zlepšení zdravotního stavu se Filippi vrátil k Bílým Tygrům, za které hrál před odchodem do Magnitogorsku, a od konce února stihl závěr základní části a play off.

V předkole Liberec i díky němu vyřadil Spartu Praha, ve čtvrtfinále vypadl s Hradcem Králové.

Účastník mistrovství světa 2016 se následně domluvil na ročním působení v Chabarovsku, což serveru championat.ru potvrdil viceprezident Amuru Alexandr Filippenko.

Na Dálném východě by se měl Filippi sejít s triem krajanů, obránci Janem Kolářem, Michalem Jordánem a útočníkem Tomášem Zohornou, kteří už za Chabarovsk hráli v tomto ročníku.

Reprezentačnímu trenérovi Josefu Jandačovi se Filippi z přípravy na MS v Dánsku omluvil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme