Hradec otočil derby s Pardubicemi a vyhrál 2:1, litvínovský Hübl vyrovnal rekord extraligy

Hokejisté Hradce Králové porazili v dohrávce 6. extraligového kola Pardubice 2:1. Tým Mountfieldu vyhrál třetí ze čtyř východočeských derby v sezoně i přesto, že hosté v utkání udeřili jako první díky gólu Patrika Poulíčka. Záhy však vyrovnal ještě před první přestávkou Jakub Lev, rozhodující branku pak dal ve 44. minutě útočník Aleš Jergl. Dynamo potřetí za sebou nedosáhlo na body.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva střelec gólu Aleš Jergl z Hradce Králové a Zdeněk Čáp z Hradce Králové slaví.

Zleva střelec gólu Aleš Jergl z Hradce Králové a Zdeněk Čáp z Hradce Králové slaví. | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Před šesti dny Pardubičtí derby vyhráli (4:3), když otočili vedení Hradce Králové 2:0. I tentokrát začal - alespoň herně - lépe Mountfield.

Z 0:2 na 3:2. V souboji o první místo v extralize vyhrála Sparta, zápas s Třincem rozhodl Kudrna

Číst článek

Pomohla mu i brzká přesilovka. V šesté minutě se před brankou snažil prosadit kapitán Smoleňák, bekhendem však puk nakonec netrefil. Větší možnosti přišla později. Ve 13. minutě pálil z otočky Lev, Klouček byl připraven. Pardubický brankář zastavil i o pár sekund později Smoleňákův pokus z levé strany.

Hosté se rozjížděli pomaleji, ale i jejich šance přišly. Camara byl zablokovaný, bývalý hráč Hradce Paulovič po individuálním průniku nepřekonal Lukeše. Hosté se prosadili až v první přesilovce, když Poulíček v 17. minutě perfektně tečoval Paulovičovu nahrávku.

Střelec nastoupil do dvacátého derby a dal první gól. Vedení Dynamu dlouho vydrželo pouze 83 sekund. Pak se prosadil Lev, jenž puk odražený od zadního mantinelu posunul na Kloučkovu nohu a pardubický brankář si jej srazil do sítě.

Druhá část byla bojovná, jak si derby žádá, ale nebyla příliš rušná co do počtu šancí. Domácí byli nebezpečnější, nejvýraznější příležitost měl bek Nedomlel, jemuž perfektně poslal puk Koukal.

Smoleňák šel ven

Vysoký zadák však netrefil branku. Nejdůležitějším momentem tak bylo vyloučení domácího kapitána Smoleňáka na deset minut za napadení soupeře.

Třetí dějství pokračovalo v podobném duchu. Hradec byl mírně lepší, vidět byl zejména útočník Jergl. Ve 41. minutě byl sám před Kloučkem, bleskově zakončil, ale ocitl se příliš blízko, gólman tak ještě zasáhl.

O tři minuty později už byl ale domácí forvard úspěšnější. Po buly vyhrané Kevinem Klímou trefil perfektně horní roh. Klouček neměl naději.

Hosté se s touhou po vyrovnání vrhli do útoku. Jenže gólman Lukeš držel domácí tým. Chytil šance Poulíčka, Nakládala, především však Mikušovu ránu ze zhruba pěti metrů.

Obránce mohl ještě nahrávat Camarovi, ale zvolil střelu, kterou Lukeš zastavil. Pardubičtí začali hrát minutu a půl před koncem bez brankáře, jejich snahu však zhatil faulem Zohorna.

Rekordní Hübl 

Litvínov zvítězili v dohrávce 19. kola extraligy na ledě Olomouce 2:1, přestože jako první inkasoval. O obrat se postarali Aaron Irving a František Lukeš, který rozhodl ve 45. minutě. Všechny góly padly v přesilovkách.

Jedenáctí Severočeši bodovali naplno podruhé za sebou a dvanáctým Hanákům odskočili na rozdíl osmi bodů.

Litvínovský útočník Viktor Hübl díky asistenci u vítězné branky vyrovnal s 808 body rekord základní části Richarda Krále.

Dvaačtyřicetiletý kapitán týmu Vervy si připsal v 1093 zápasech 363 gólů a 445 přihrávek. Současný kouč Pardubic Král nasbíral za 827 odehraných duelů 331 branek a 477 asistencí.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Lev (Čáp), 44. Jergl (Kevin Klíma) - 17. Poulíček (Paulovič, Nakládal). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Smoleňák (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

🏒 Takhle vypadají dnešní výsledky #TELH 👇

20:28 – 23. 02. 2021

2 21

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme