Hradec si vynutil pátý zápas. 'Hrají takový hokej, jaký chtějí. Nám by to mělo být jedno,' říká Hrubec

Až 32 sekund před koncem dvacetiminutového prodloužení rozhodli hokejisté Hradce Králové o své první výhře v semifinálové sérii proti Třinci. Vyhráli 2:1 po prodloužení a snížili stav série na 1:3 na zápasy.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec loví puk ze sítě

Šimon Hrubec loví puk ze sítě | Zdroj: ČTK

Smoleňák před brankovištěm tečoval nahození obránce Gregorce a rozpoutal první hradeckou euforii v sérii. Krátce před Smoleňákovou vítěznou trefou mohl třinecký brankář Hrubec puk zalehnout, ale nechtěl vhazování v obranném pásmu a rozehrál.

Práce s mladými mě bavila, říká Hadamczik. V reprezentační osmnáctce povede vnuka

Číst článek

„Těžko říct, kdybych to podržel, tak by získali pásmo a ten gól by mohli dát i tak. S odstupem času se to hodnotí dobře, ale to už je jedno, teď už to nechytím,“ byl tradičně nad věcí Šimon Hrubec.

Pár minut předtím mohl rozhodnout o postupu do finále třinecký útočník Daniel Rákos, ale sám před Rybárem neprovedl blafák ideálně.

„Chybělo tomu trochu mého sebevědomí. Nejsem příliš bodový hráč, ale v těchto příležitostech by měl i nebodový hráč zakončit lépe,“ zlobil se na sebe a své sebevědomí Rákos.

Hradec Králové vyhrál, ale stále se na góly nadře. Ve čtvrtém utkání Východočeši vsadili na defenzivu a vyhráli. Taktiky si všiml i třinecký brankář Hrubec.

„Hrají takový hokej, jaký chtějí. Nám by to mělo být jedno a musí nám to být jedno, pokud chceme zvládnout ten jeden poslední krůček,“ říká před pátečním pátým zápasem série v Hradci Králové Šimon Hrubec.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme