Hyka podepsal s Vegas novou smlouvu a teď sleduje, jak jeho tým bojuje o Stanley Cup

Odehrál přípravu a také deset zápasů v NHL za Las Vegas. Teď sleduje na dálku své spoluhráče ve finále nejlepší ligy světa a s vědomím, že v příští sezoně bude ve Vegas znovu usilovat o NHL. Tomáš Hyka má novou smlouvu s nováčkem soutěže a i přesto, že většinu minulé sezony odehrál na farmě v Chicagu, může říct, proč Las Vegas došlo až do finále, ve kterém zatím prohrává 1:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník týmu Las Vegas Golden Knights Tomáš Hyka před brankářem Vancouveru Jacobem Markstromem

Útočník týmu Las Vegas Golden Knights Tomáš Hyka před brankářem Vancouveru Jacobem Markstromem | Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Sleduju to a s kluky jsem v kontaktu. Hrají zatím parádně, takže je radost se na to dívat,“ říká Tomáš Hyka o svých spoluhráčích.

Na mistrovství světa ještě nevěděl, kde bude hrát v další sezoně, teď má roční smlouvu s Vegas a třeba i o tom se může se spoluhráči bavit, respektive psát.

Noskův gól Vegas nestačil, Washington vede ve finálové sérii 2:1 na zápasy

Číst článek

„Máme takovou skupinu, kde si píšeme, takže jsem tam sem tam napsal, že jim gratuluju. S Tomášem Noskem si hodně píšu. Vesměs jsme si všichni sedli, jsme tam všichni kamarádi,“ říká Hyka.

Tomáš Hyka dal v příravě první gól v historii klubu. Ta historie ještě nemá ani rok a Las Vegas je ve finále NHL. V nejlepší lize světa absolutní rarita. Kdyby Vegas pohár vyhrálo, Hyka na něm napsaný nebude, neodehrál požadovaný počet zápasů. Ale i tak má podíl na už teď historickém úspěchu.

„Když se ten tým poskládal, tak určitě nikdo nečekal, že půjde takhle daleko, ale postupem času si sedl a hraje pohromadě. Jsou tam skvělí hráči, skvělý trenér, všechno jim to vychází. Pro mě to překvapení není,“ přiznává Hyka, když mluví o týmu, který poslepovaný z „nechtěných“ hráčů teď bojuje o Stanley Cup. Vstoupit do NHL s takhle novým týmem, to byl jistě hazard. Což k Las Vegas neodmyslitelně patří.

„Já teda do kasina nechodím, ale je to tam všude. Život je tam skvělý, město hokejem žije. Je to nové, lidi tam opravdu mají o hokej zájem a je paráda, když se třeba jdete projít a lidi vás poznávají a chtějí autogram nebo fotku,“ usmívá se český útočník.

Reprezentační útočník Tomáš Hyka bude pokračovat ve Vegas. Podepsal smlouvu na další rok

Číst článek

Strip, o kterém Tomáš Hyka mluví, je taková velká hlavní ulice v Las Vegas, které nabízí možnosti i mimo hokej a mimo hazard.

„Je tam skoro celý rok hezké počasí, takže může člověk relaxovat u bazénu nebo si zajít do nějakého parku. Dá se tam dělat strašně moc věcí, můžete zajít na nějakou taneční show, já byl třeba na taneční show Beatles, to určitě můžu doporučit. A samozřejmě kdo má rád hazard, pro toho jsou tam kasina,“ říká Hyka.

Hyka bude ale v příští sezoně hrát spíš takový sportovní hazard. A to ten, jestli mu na hokejové ruletě padne černá značící místo v týmu NHL, nebo červená, která ho posune na farmu. Teď už jen, aby kulička nepadla na nulu, která může znamenat třeba zranění nebo jinou komplikaci.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme