Kovalčuk si prodlouží kariéru v zámoří, do konce sezony podepsal smlouvu s Montrealem

Dalším zaměstnavatelem hokejisty Ilji Kovalčuka v NHL bude tým Montreal Canadiens. Ruský útočník podepsal dvoucestnou smlouvu do konce sezony s platem 700 tisíc dolarů, v případě působení na farmě v nižší AHL by ale musel s penězi výrazně dolů.

Tento článek je více než rok starý.

Montreal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilja Kovalčuk patří mezi opory výběru Olympijských sportovců z Ruska

Ilja Kovalčuk na olympijských hrách v Pchjong-čchangu | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

„Dobře ví, že je to jeho poslední šance. Nemáme co ztratit. Uvidíme, jak na tom je, a pak se rozhodneme. Je to pouze na něm,“ uvedl manažer Montrealu Marc Bergevin pro oficiální webové stránky NHL.

Frolík končí v Calgary, Flames ho vyměnili do Buffala za čtvrtou volbu draftu

Číst článek

„Ilja má motivaci, absolvoval tréninkový kemp, navíc na začátku sezony byl jedním z nejlepších střelců Kings. Je to dříč a dobrý chlap,“ dodal na adresu šestatřicetiletého kanonýra.

Dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz začal sezonu v kádru Los Angeles a v 17 zápasech si připsal tři góly a šest asistencí. Vedení Kings se ale rozhodlo ruského kanonýra i kvůli zdravotním potížím zbavit a v prosinci ho umístilo na listinu volných hráčů.

Kovalčuk celkem v NHL odehrál 897 utkání s bilancí 436 gólů a 423 asistencí. Kromě Los Angeles nastupoval ještě za Atlantu, která z něj v roce 2001 udělala jedničku draftu, a New Jersey. Mezi lety 2013 a 2018 hrál v ruské KHL za Petrohrad.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme