Fedotovův sen o NHL se rozplývá. Ruského brankáře posílají za vyhýbání armádě za polární kruh

Ruského hokejového brankáře Ivana Fedotova čeká služba za polárním kruhem. Podle agentury TASS bude kvůli vyhýbání se nástupu do armády poslán na vojenskou základnu na souostroví Nová země v Severním ledovém oceánu.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský hokejový brankář Ivan Fedotov

Ruský hokejový brankář Ivan Fedotov | Zdroj: Reuters

Člen stříbrného týmu z letošních olympijských her v Pekingu a nejlepší brankář KHL, kde pomohl CSKA Moskva k titulu, byl zadržen v pátek v Petrohradu. Policii k tomu vyzvala vojenská prokuratura.

Sen ruského brankáře Fedotova o NHL je v ohrožení. Zadrželi ho kvůli vyhýbání se vojenské službě

Číst článek

Fedotov čelí obvinění, že se vyhýbal vojenské službě a kvůli angažmá v NHL, kde podepsal smlouvu s Philadelphií, měl v úmyslu odletět do USA. To ale jeho právník Alexej Ponomarev striktně popřel.

Nevolnost a sanitka

Po zadržení se podle médií u Fedotova objevily zdravotní problémy a musel být převezen do nemocnice. „Byl tam, ale z nějakého důvodu nebyl zapsán mezi pacienty. Víc informací k tomu nicméně nemám,“ uvedl Ponomarev.

Z nemocnice byl pak Fedotov převezen na vojenskou námořní základnu v Severomorsku. „Nyní bude velmi pravděpodobně sloužit na některé ze základen v Nové zemi v Severním ledovém oceánu,“ řekl agentuře TASS nejmenovaný zdroj z bezpečnostních složek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme