Jágr by byl přínosem, ale může narušit atmosféru v kabině, míní hokejoví experti

Byl by Jaromír Jágr na olympijských hrách stále přínosem? Tuhle otázku teď řeší hokejoví fanoušci i experti. Někteří jásají, jiní jsou opatrnější a další proti tomu vystupují. Nejlepší český útočník všech dob připustil svou účast v Koreji v rozhovoru pro Českou televizi. Podmínil ji působením v Evropě a dobrou formou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr před zápasem s Tampou Bay

Jaromír Jágr před zápasem s Tampou Bay

„Bezesporu by byl přínosem. Pořád má co nabídnout,“ řekl Radiožurnálu Jágrův spoluhráč ze zlatých olympijských her v Naganu David Moravec. „Váže na sebe obrovské množství pozornosti. Z bezvýchodné situace dokáže vymyslet nahrávku před bránu. V tom je jeho největší přínos,“ dodal autor zlatého gólu z mistrovství světa 2001.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Jaromíra Jágra do reprezentace? Otázka, kterou řeší fanoušci i experti

Jaromír Jágr na sebe pozornost strhává na ledě i mimo něj. Fanoušky i novináře při každém startu v národním týmu zajímá hlavně on a ne všem spoluhráčům to musí být při chuti. Stejně jako jeho svrchovaná pozice u trenérů. Ti mu totiž obvykle přizpůsobují hru týmu, hledají vhodné spoluhráče do útočné řady, a pokud by se slavné 68 nedařilo, hůř se posazuje na střídačku.

 „Bavíme se o věcech, které se na veřejnost tolik nedostávají. Hráči v takové chvíli nemusí být spokojení, takže není taková pohoda v mužstvu,“ poznamenal bývalý hokejový trenér Marek Sýkora. Pro současného reprezentačního kouče Josefa Jandače informace o možném Jágrově startu na Hrách v Koreji není úplně nová.

Už jednou o tom totiž přímo s dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru mluvil. „Se svým typickým nadhledem mi říkal, že když budou olympijské hry bez účasti hráčů NHL a přenosy budou někdy nad ránem, kdy ho moc lidí neuvidí, tak by klidně jel,“ prozradil reprezentační kouč. Vážněji se ale případným povoláním legendárního útočníka zabývat nechce.

„Kdyby Jarda v padesáti řekl, že chce reprezentovat, tak byste ho přeci nevzali jen proto, že je legendou.“

Josef Jandač (Trenér hokejové reprezentace)

Pět měsíců před začátkem zimních olympijských her by musel zodpovědět na několik otázek. „Prioritou je NHL, další věc je momentální forma a aktuální zdravotní stav, složení mužstva,“ jmenoval Jandač podmínky. Pokud ale vycítí, že by Jágr nebyl pro reprezentaci na olympijských hrách přínosem, nebude mít problém říct hvězdě ne.

„Kdyby Jarda v padesáti řekl, že chce reprezentovat, tak byste ho přeci nevzali jen proto, že je legendou,“ vysvětloval kouč národního týmu. Jasněji můžu být už brzy. Pokud se Jaromír Jágr domluví na angažmá v NHL, myšlenky na šestou olympijskou účast zmizí.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme