Kladno porazilo Prostějov 4:3 v prodloužení a postoupilo do semifinále. Jágr odehrál pět vteřin

Hokejisté Kladna vyhráli v šestém čtvrtfinálovém utkání první ligy v Prostějově 4:3 v prodloužení a ovládli sérii 4:2 na zápasy. V boji o baráž o extraligu je čeká Motor České Budějovice. Druhou dvojici tvoří Karlovy Vary s pražskou Slavií. Po jednozápasové pauze za Rytíře opět nastoupil na krátké střídání zraněný Jaromír Jágr, který strávil na ledě pět vteřin.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr opět na ledě příliš nepobyl

Jaromír Jágr opět na ledě příliš nepobyl | Zdroj: ČTK

Na rozdíl od úterního domácího duelu se Jágr objevil na ledě, aby zvýšil svou šanci v případě dalšího postupu Rytířů zasáhnout do baráže. Stejně jako v prvních čtyřech duelech série se jen mihl v prvním střídání. Podle regulí musí k účasti v baráži sehrát za Kladno 15 utkání, v současné době jich má šestačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč historie NHL na kontě deset.

Sedm vteřin na ledě a dost. 'Musím to takhle praktikovat, jinak nemám šanci hrát,' vysvětluje Jágr

Číst článek

Jágr se vrátil do Kladna na konci ledna z Calgary, kde jej od prosince nepustilo do hry zraněné koleno. Nastupoval s ortézou a odehrál čtyři celé duely. V pátém utkání v 50. kole 17. února doma proti Havířovu jej už ve třetí minutě vyřadil ze hry zákrok útočníka Marka Sikory u mantinelu.

Poslední dva zápasy základní části vynechal. V dalších duelech nastupoval jen na úvodní vteřiny a pátý duel za stavu 2:2 na zápasy vynechal, protože nechtěl vzhledem k důležitosti utkání zabírat místo na soupisce.

V Prostějově prohrávalo Kladno od šesté minuty po přesilovkové trefě bývalého kladenského útočníka Jana Rudovského, ale za 110 vteřin vyrovnal Jakub Strnad a ve 12. minutě otočil stav František Matula. Domácí Jestřábi vyrovnali po 93 vteřinách druhého dějství díky Matouši Venkrbcovi.

Kladnu vrátil vedení ve 47. minutě při vyloučení Marka Drtiny David Tůma, jenže za pět minut smazal ztrátu při Tůmově trestu Tomáš Nouza. Kladno, které prohrálo v nastavení oba předešlé duely v Prostějově, tentokrát v prodloužení uspělo. V čase 62:07 rozhodl svou druhou trefou v utkání Strnad.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 6. zápas:

Prostějov - Kladno 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 6. Rudovský, 22. Venkrbec, 52. Nouza - 8. a 63. J. Strnad, 12. F. Matula, 47. D. Tůma. Rozhodčí: J. Doležal, T. Veselý - Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 3116. Konečný stav série: 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme