Jágr by mohl zamířit do St. Louis. Bavili jsme se o něm, přiznal manažer týmu s mnoha zraněnými

O Jaromíra Jágra se zajímá klub St. Louis Blues, kterému by český hokejový veterán mohl pomoci při zranění několika útočníků.

Tento článek je více než rok starý.

St. Louis/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

"Je to skvělý hráč. Rozhodně patří k těm, o kterých jsme se v klubu bavili. Mluvili jsme o řadě hráčů," řekl generální manažer Doug Armstrong na dnešní tiskové konferenci.

Jágrův start za Kladno se blíží. Pravděpodobně nastoupí v sobotu, zní z klubu

Číst článek

St. Louis, které má v kádru české útočníky Vladimíra Sobotku a Dmitrije Jaškina, přišlo o Robbyho Fabbriho. Kanadský centr si v přípravném kempu přetrhl vazy v koleně a po operaci zmešká celou sezonu. V úvodnu nového ročníku NHL budou Blus postrádat také další útočníky Patrika Berglunda a možná i Alexandera Steena.

Pětačtyřicetiletý Jágr je po vypršení roční smlouvy s Floridou bez angažmá. V minulém týdnu začal trénovat s prvoligovým celkem Kladna, který mu patří, a podle posledních zpráv by za Rytíře mohl v sobotu nastoupit proti Přerovu.

Podle tiskového mluvčího Víta Herala jsou veškeré vstupenky k sezení na sobotní zápas vyprodány, zbývá jen pár míst k stání. 

„Jaromír nás stále nechává v napětí, zatím svůj start nepotvrdil ani nevyvrátil. Včera trénoval s A-týmem a pořád platí, že jeho startu za Kladno nic nebrání. Pokud se rozhodne, že nastoupí,“ bude hrát,“ řekl Radiožurnálu Heral.

Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa je druhým nejproduktivnějším hráčem NHL po legendárním Waynu Gretzkym. Za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu sehrál 1711 zápasů a připsal si 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí.

Ve 208 duelech play off nasbíral dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem 201 bodů za 78 tref a 123 přihrávek.

Nový ročník NHL začne ve středu a St. Louis do něj vstoupí utkáním na ledě obhájce titulu a Jágrova prvního týmu v zámořské soutěži Pittsburghu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme