Patera by rád viděl Jágra v sestavě. Legendární útočník ale proti Benátkám nehrál

Na jeho jméno fanoušci slyší a pro první ligu by byl obrovským oživením. Hokejista Jaromír Jágr se prý blíží svému prvnímu startu za mateřské Kladno. Rytíři jsou na jeho návrat připraveni. Reálně se jeví jeho sobotní start proti Přerovu. „Když přijde hodinu před zápasem a řekne, že chce hrát, tak mu místo v sestavě najdeme,“ vyjádřil se trenér Pavel Patera.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno (Aktualizováno: 17:09 27. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v dresu Kladna

Jaromír Jágr v dresu Kladna | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Patera má po Jágrově boku něco odehráno, ale teď by jej vedl z pozice trenéra. Hvězdu takového kalibru by samozřejmě rád v sestavě viděl. „Přál bych mu, aby se ještě prosadil v NHL, ale z pozice trenéra bych ho rád viděl v Kladně,“ svěřil se Kladenskému deníku.

Jágr potřebuje herní praxi, a tak se start za Rytíře přímo nabízí. NHL startuje za dva týdny a svými výkony by měl možnost na sebe upozornit. V případě neúspěchu v zámoří by mohl časem zkusit i Kontinentální hokejovou ligu. Středeční duel proti Benátkám nad Jizerou ale vynechá. V oficiálním zápise před utkáním není.

Jágrův start za Kladno se blíží. Pravděpodobně nastoupí v sobotu, zní z klubu

Číst článek

„Vše je nachystáno, záleží jen na něm,“ potvrdil tiskový mluvčí klubu Vít Heral. Zhruba hodinu a čtvrt před duelem se ale jeho jméno v sestavě nevysktylo. Zatím třetí celek tabulky si tak proti liberecké farmě bude muset poradit bez něj.

Jágr by nebyl první hvězdou, která se v nižší soutěži objevila. Při výluce NHL v sezoně 2004/05 vypomáhali Českým Budějovicím útočníci Václav Prospal s Radkem Dvořákem, v obraně také Kanaďan Andrew Ference. Jaromír Jágr se k nim nejspíš připojí v sobotu, kdy Rytíři Kladno od 16 hodin hostí Přerov.

sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme