Jágra si jiný klub NHL nevybral, z Calgary zamíří zřejmě do Kladna

Pětačtyřicetiletého českého útočníka Jaromíra Jágra z Calgary si ze seznamu volných hráčů žádný jiný klub NHL nevybral. Uvedla to kanadská televizní stanice TSN. Druhý nejproduktivnější hráč historie nejlepší hokejové ligy světa pravděpodobně zamíří do prvoligového Kladna, které vlastní.

Calgary (Aktualizováno: 21:58 29. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Dom Gagne-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zatím není jisté, jestli bude mít Jágr, kterého trápila zranění a za Calgary hrál naposledy 31. prosince, ještě naději na návrat do NHL, jak se spekulovalo.

Expert TSN Bob McKenzie po zveřejnění zprávy o tom, že si Jágra jiný klub nevybral, uvedl, že by český útočník měl dokončit sezonu v Evropě.

Před plánovanou transakcí ho kanadský klub musel podle pravidel zařadit na takzvaný waiver list. Jágrův přesun v NHL jinam byl za současných okolností velice nepravděpodobný. Agent Petr Svoboda už předtím zájemce o Jágrovy služby nenašel.

Jsme trochu napjatí, ale na variantu, že by se vrátil do svého mateřského klubu, jsme připraveni,“ říkal už během pondělí Radiožurnálu mluvčí Kladna Heral.

Na to, aby v případné baráži Jágr pomohl Kladnu k návratu do extraligy, však musí odehrát několik zápasů. „Musel by mít odehráno 15 utkání v základní části i v play-off. Pokud se podíváme na počet zbývajících utkání v základní části, musel by nastoupit už 3. února proti Benátkám nad Jizerou,“ vysvětloval Heral.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme