Jágrův návrat do sestavy zastínila porážka, Plekanec asistoval u výhry Montrealu

Hokejista Jaromír Jágr se po šesti zápasech a zranění vrátil do sestavy Flames. Calgary ale v kanadském souboji doma prohrálo s Vancouverem. Při výhře Montrealu nad nováčky z Vegas si připsal asistenci Tomáš Plekanec.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

Jaromír Jágr se do sestavy Flames zapojil poprvé od 21. října, kdy se zranil v utkání proti Minnesotě. Po šestizápasové pauze nastoupil proti Vancouveru ve třetí formaci Calgary po boku Sama Bennetta a Marka Jankowského, na ledě strávil přes třináct minut, ale do statistik zápasu se nezapsal, na kontě nemá ani jedinou střelu na bránu.

Kanadský souboj byl 40 minut vyrovnaný, po čtyřech minutách třetí třetiny ale využil přesilovku Vancouveru Bo Horvath a vstřelil vítěznou branku. Výhru 5:3 o 38 sekund později potvrdil Henrik Sedin.

V součtu základní části a play-off nastoupil Jaromír Jágr ke svému 1925. zápasu. V historických statistikách NHL se posunul před Gordieho Howea, ještě o 67 zápasů víc má odehráno Mark Messier.

Tomáš Plekanec bodoval počtvrté z posledních pěti zápasů. V deváté minutě zápasu proti Vegas těžil z jeho práce Kanaďan Brendan Gallagher. Český útočník dojel dlouhé nahození za branku Golden Knights, uvolnil se a bekhendem připravil spoluhráči jasnou pozici.

Canadiens vyhráli popáté z posledních sedmi zápasů, nováčky z Las Vegas přetlačili 3:2.

NHL:
Buffalo - Washington 3:1, New Jersey - St. Louis 1:3, NY Islanders - Edmonton 1:2 v prodl., Pittsburgh - Arizona 3:1, Columbus - Nashville 1:3, Montreal - Vegas 3:2, Calgary - Vancouver 3:5, Carolina - Florida 3:1. Utkání Anaheim - Los Angeles 3:4 po prodloužení.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme