Galvas si splnil sen, hokejový obránce podepsal nováčkovskou smlouvu v NHL s Chicagem

Hokejový obránce Jakub Galvas podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt s týmem Chicago Blackhawks. Jedenadvacetiletý rodák z Ostravy, který poslední dvě sezony působil ve Finsku, si díky nové smlouvě může přijít na 1,85 milionu dolarů.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Galvas prožívá povedené období. V první květnový den se v přípravném utkání národního týmu proti domácímu Německu zaskvěl dvěma góly a měl výrazný podíl na výhře 5:4. Nyní se dočkal smlouvy s jedním z tradičních klubů nejlepší hokejové ligy světa.

„Je to splněný sen. Pracoval jsem dlouho, abych si tento moment mohl užít a pocit je to nádherný. Sportovně se jedná jednoznačně o nejlepší dny života. Nejprve dva góly za reprezentaci, následně kontrakt s Chicagem,“ uvedl Galvas v rozhovoru poskytnutém agenturou Sport Invest, která jej zastupuje.

Česká parta

V Blackhawks bude mít i české spoluhráče Dominika Kubalíka s Davidem Kämpfem.

„S Dominikem Kubalíkem jsem se potkal už na development campu, kde jsme měli možnost se poznat. Samozřejmě od něj i od Davida Kämpfa budu sbírat informace. Ideální by samozřejmě bylo, pokud bychom k tomu měli prostor na světovém šampionátu,“ přál by si Galvas, který si v sezoně za Jukurit připsal ve 47 zápasech 11 bodů (2+9).

„S Chicagem jsme byli v kontaktu dlouhou dobu, společně jsme konzultovali také Kubův přesun do Finska. Možnost podpisu kontraktu v Blackhawks existovala již v loňském roce, ale trpělivost se vyplatila. Kuba se opět herně a fyzicky posunul, dohoda přichází ve správný čas. v Jukuritu dostal velký prostor na ledě i možnost individuálního rozvoje, na zámoří je připraven,“ je přesvědčený šéf hokejové sekce agentury Sport Invest Robert Spálenka.

Obránce @Hokejový nároďák Jakub Galvas podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt s @Chicago Blackhawks. Gratulujeme, Kubo!

16:12 – 06. 05. 2021

7 69

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme