Jan Kovář končí v New York Islanders, klub zařadil hokejistu na listinu volných hráčů

Hokejový útočník Jan Kovář definitivně končí v New York Islanders, s kterými podepsal před dvěma měsíci jako nedraftovaný volný hráč jednoletou jednocestnou smlouvu na dva miliony dolarů. Islanders zařadili osmadvacetiletého centra na takzvaný bezpodmínečný seznam volných hráčů. Z něj si Kováře může před případným ukončením kontraktu vybrat během 48 hodin jiný zájemce z NHL.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář na archivním snímku

Jan Kovář na archivním snímku | Foto: Český rozhlas

Kovář v přípravě dostal příležitost ve čtyřech zápasech a připsal si dva body za gól a asistenci. V bilanci plus/minus byl na nule, inkasoval čtyři trestné minuty a vyslal čtyři střely na branku.

Jan Kovář si na premiéru v NHL počká, Islanders ho poslali na farmu

Číst článek

Před týdnem v úterý byl formálně poslán na farmu, ale na soupisku Bridgeportu v AHL jej klub nezařadil. Kovář zůstal v New Yorku a vyčkával na vyřešení budoucnosti.

„Situaci intenzivně řešíme. Věřím, že jasno bude v nejbližších dnech. Mohu jen zopakovat, že NHL je pro Honzu nadále prioritou. Neřešíme jiné varianty, jako je návrat do KHL nebo přesun do jiné evropské soutěže,“ řekl v pondělí serveru hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Pokud se Kováře jiný zájemce nevybere, Islanders jej budou muset vyplatit z kontraktu. Účastník pěti mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu se vydal bojovat o premiéru v NHL z Magnitogorsku, kde působil od roku 2013. Odešel tam po zisku extraligového titulu s Plzní a s Metallurgem dvakrát získal Gagarinův pohár.

V KHL sehrál v základní části 285 zápasů, ve kterých nasbíral 286 bodů za 97 branek a 189 asistencí. Dalších 91 bodů za 32 tref a 59 přihrávek si připsal v 83 utkáních play-off.

Na světových šampionátech si Kovář připsal v 42 duelech 19 bodů za šest gólů a 13 asistencí. V šesti duelech na olympiádě zaznamenal tři branky a dvě přihrávky.

#Isles Transaction: Jan Kovar has been placed on unconditional waivers.

18:11 – 10. 10. 2018

41 126

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme