‚To je pro jeho mámu.‘ Lauko věnoval svůj premiérový gól v NHL zesnulému kamarádovi, puk pošle rodině

Český hokejista v bostonském dresu Jakub Lauko přispěl premiérovým gólem v NHL k výhře 6:5 v prodloužení nad Pittsburghem. Dvaadvacetiletý rodák z Prahy po zápase následně uvedl, že puk, který dostal do soupeřovy brány, pošle rodičům kamaráda Ondřeje Buchtely, který před dvěma lety podlehl rakovině.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Lauko v dresu Boston Bruins

Jakub Lauko v dresu Boston Bruins | Zdroj: Profimedia

Lauko za vyrovnaného stavu v první třetině utkání dostal přihrávku od spoluhráče Nicka Foligna, zamířil přesně a poslal Bruins do vedení.

Pro českého útočníka to byl po šesti zápasech v nejprestižnější hokejové lize světa první gólový zásah.

Pittsburgh sice následně vstřelil čtyři branky a otočil stav na 5:2, závěr utkání ale patřil Bostonu, který díky trefám Brada Marchanda, Pavla Zachy a Taylora Halla nejprve srovnal a v prodloužení díky gólu Hampuse Lindholma zvítězil.

Slib pro kamaráda

Po dramatickém zápase pak Lauko novinářům sdělil, že si premiérové trefy samozřejmě cenní, ale že puk věnuje rodičům zesnulého kamaráda Ondřeje Buchtely.

„Před dvěma lety jsem svému umírajícímu kamarádovi slíbil, že to dotáhnu do NHL. Tohle je pro jeho mámu,“ sdělil Lauko.

Jakub Lauko said he was going to give the puck from his first NHL goal to the parents of his Czech friend Ondrej Buchdela that passed away from cancer a couple of years ago: "I made a promise to my dying friend two years ago I would make it to the NHL. It's going to his mother."

04:29 – 02. 11. 2022

163 2471

Talentovaný obránce Buchtela zemřel v roce 2020 na následky zhoubného nádoru na srdci.

Buchtelův příběh tehdy zvedl velkou vlnu solidarity a na jeho léčbu přispěli i Jaromír Jágr, Dominik Hašek nebo Petr Čech. Někteří sportovci na jeho podporu pořádali také dražbu svého vybavení.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme