Brankář Škarek opustil kemp Islanders a zamířil na farmu. Čeká ho první sezona v USA

Český hokejový brankář Jakub Škarek se z tréninkového kempu New York Islanders přesunul na farmu do Bridgeportu. Devatenáctiletého odchovance Jihlavy, jehož si Islanders vybrali loni ve třetím kole draftu na 72. pozici, čeká první sezona v Severní Americe. V minulém ročníku chytal Škarek ve finské lize za Pelicans Lahti.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový brankář Jakub Škarek

Český hokejový brankář Jakub Škarek | Zdroj: Profimedia

Škarek uzavřel loni v červenci s Islanders tříletou nováčkovskou smlouvu. Za Lahti odchytal 22 utkání s průměrem 2,45 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 90,58 procenta a jednou udržel čisté konto. V sedmi duelech nastoupil i ve druhé nejvyšší finské lize za Peliitat Heinola.

Brankář Škarek už ve Finsku chytat nebude. New York Islanders chce, aby se přesunul za Atlantik

Číst článek

Účastník tří mistrovství světa do 20 let má zkušenosti i z extraligy. V nejvyšší soutěži debutoval v sezoně 2016/17, kdy odehrál čtyři duely za Spartu.

V následujícím ročníku se v extralize představil s mateřskou Duklou. Celkem odchytal mezi elitou 27 utkání s průměrem 2,34 inkasovaného gólu, s úspěšností 91,46 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme