Jakub Voráček byl poprvé po šesti zápasech bez bodu, Philadelphie prohrála už poosmé v řadě

Hokejový útočník Jakub Voráček poprvé po šesti zápasech nebodoval, Philadelphie podlehla Pittsburghu 4:5 v prodloužení a prohrála poosmé v řadě. Kladenský rodák si z pensylvánského derby odnesl tři minusové body do statistiky plus/minus. Asistence si připsali obránce Jan Rutta v dresu Chicaga a útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu a Pavel Zacha z New Jersey.

Tento článek je více než rok starý.

Philadelphie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj mezi Philadelphií a Pittsburghem

Souboj mezi Philadelphií a Pittsburghem | Zdroj: Reuters

Philadelphia na ledě Pittsburghu vedla 3:1 a 4:3, ale o náskok pokaždé přišla. Vyrovnání na 4:4 zařídil 64 vteřin před koncem třetí třetiny při power play Penguins útočník Jake Guentzel.

Pittsburgh do nastavení vstupoval v početní výhodě, jelikož patnáct vteřin před uplynutím základní hrací doby byl za zdržování hry vyloučen Voráček. Penguins sice přesilovku nevyužili, ale usadili se v útočném pásmu a tři vteřiny po návratu nejproduktivnějšího hráče Flyers na led rozhodl o výhře domácích tečovanou střelou Sidney Crosby.

Philadelphia nezvládla už třetí prodloužení v řadě, v posledních šesti utkáních v nastaveném čase nebo na nájezdech prohrála popáté.

Třicetiletý kapitán Pittsburghu k vítězné trefě přidal i dvě asistence a bodoval počtvrté za sebou. Opačnou bilanci zaznamenala první hvězda zápasu Guentzel, s třinácti góly nejlepší střelec posledního play off.

Sedmadvacetiletý bek Rutta asistencí přispěl ke kanonádě Chicaga, které doma porazilo Anaheim 7:3 a uspělo počtvrté z posledních pěti utkání.

Nováček Alex DeBrincat vstřelil za domácí hattrick. Plekanec bodoval poprvé po pěti duelech, nahrávkou dopomohl k výhře Canadiens 3:1 nad Columbusem.

Dvacetiletý Zacha ukončil čtyřzápasovou sérii bez bodu. V souboji s Floridou se nahrávkou podílel na vyrovnávací trefě Švýcara Nica Hischiera na 1:1. Devils ale Panthers podlehli 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme