Češi v přípravě na NHL: Voráček třemi body zajistil Columbusu výhru, Pastrňákův gól nestačil

Hokejový útočník Jakub Voráček třemi body za gól a dvě asistence pomohl Columbusu k výhře 4:2 nad Detroitem v přípravě na NHL. V dresu poražených připravil první branku Filip Zadina. Ve středu skóroval také David Pastrňák, ale neodvrátil prohru Bostonu s Washingtonem. Pavel Zacha nahrál na jednu branku New Jersey v duelu s New York Rangers.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Tim Fuller-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V akci byli i dva čeští brankáři. Vítek Vaněček pomohl Washingtonu třiatřiceti zákroky k výhře 4:3 v prodloužení nad Bostonem. Daniel Vladař si v souboji s Winnipegem připsal ještě o čtyři zásahy více, prohře Calgary 2:3 ale nezabránil.

Pittsburgh zdolal v přípravě Buffalo, Zohorna se poprvé trefil. Zraněný Francouz musel střídat

Číst článek

Voráček v přípravných zápasech ukazuje výbornou formu. Český centr, který se do Blue Jackets vrátil po deseti letech ve Philadelphii, získal v dosavadních třech duelech sedm bodů (2+5) a pomohl ke třem výhrám.

Voráčkův přínos je vidět především v přesilových hrách. Ve třech zápasech, do nichž nastoupil, využil Columbus šest početních výhod z jedenácti a na pěti přesilovkových brankách se podílel právě rodák z Kladna.

První dva body proti Detroitu si připsal v úvodní třetině, kdy se asistencemi podepsal pod vedení 2:0. Detroit v úvodu třetí části dokázal dvoubrankové manko smazat.

Ve 42. minutě využil Zadinovy nahrávky Riley Barbe, jenž ze samostatného úniku snížil na 1:2, a v čase 46:39 srovnal střelou z úhlu Daniel Renouf. O vítězství Blue Jackets rozhodl o necelou minutu později Voráček. Pohlídal si odraz nepřesné střely od plexiskla za brankou a dorazil kotouč za dezorientovaného Alexe Nedeljkovice.

Pálil i Pastrňák

Hokejistům Bostonu se v přípravě na novou sezonu nedaří. Z šesti duelů vyhráli pouze dva a proti Washingtonu nezvládli již třetí prodloužení za sebou. Bruins poslal v 8. minutě do vedení Coyle, hosté ale průběh zásluhou produktivní první formace otočili.

Prodloužení Bostonu vystřelil Pastrňák, který v 57. minutě dojel nahozený puk, naznačil střelu a nápaditě prostrčil puk mezi Vaněčkovy betony. Ani příspěvek českého kanonýra však Bostonu k dokonání obratu nestačil, ve druhé minutě nastavení rozhodl Anthony Mantha.

Vaněček v brance Washingtonu kryl 33 střel a pomohl týmu k první výhře v přípravě. Zaskvěl se především v 36. minutě, kdy zlikvidoval Pastrňákovu střelu po přečíslení dva na jednoho.

Hokejisté NY Rangers porazili New Jersey 6:2 a utnuli čtyřzápasovou vítěznou sérii Devils. V dresu poražených asistoval u branky na 1:3 Zacha a připsal si čtvrtý kanadský bod v předsezonní přípravě. Filip Chytil za vítězné Rangers odehrál 15 a čtvrt minuty, bodově se neprosadil.

Vladař potřetí v přípravě odchytal za Calgary celý zápas. Čtyřiadvacetiletý Čech, který do Alberty přišel před sezonou z Bostonu, kryl v souboji s Winnipegem 37 střel. Ani výborný výkon českého brankáře, jenž byl vyhlášen třetí hvězdou utkání, však prohru Flames 2:3 neodvrátil.

Přípravné zápasy před NHL:

Boston - Washington 3:4 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Branky: 8. Coyle, 34. Hall, 57. Pastrňák - 27. Kuzněcov, 28. Wilson, 54. Oshie, 62. Mantha. Vítek Vaněček odchytal za Washington celý zápas, inkasoval tři branky z 36 střel a úspěšnost zásahů měl 91,7 procenta.

New York Rangers - New Jersey 6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
Branky: 4. a 26. Zibanejad, 24. Kakko, 35. Blais, 35. Goodrow, 52. Panarin - 30. Johnsson (Zacha), 51. Studenič.

Columbus - Detroit 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Branky: 15. Bjorkstrand (Voráček), 18. Werenski (Voráček), 48. Voráček, 56. Laine - 42. Barber (Zadina), 47. Renouf.

Winnipeg - Calgary 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky: 14. a 50. Ehlers, 8. Morrissey - 30. Gawdin, 32. Mangiapane. Daniel Vladař odchytal za Calgary 59 minut a čtyři sekundy, inkasoval tři branky ze 40 střel a úspěšnost zásahů měl 92,5 procenta.

Minnesota - St. Louis 4:3 v prodl. (0:3, 1:0, 2:0 - 1:0)
Branky: 28. Rask, 57. Duhaime, 60. Sturm, 63. Beckman - 3. MacEachern, 5. Walker, 6. Bortuzzo.

Anaheim - Los Angeles 3:6 (3:1, 0:2, 0:3)
Branky: 3. Deslauriers, 4. Silfverberg, 13. Rakell - 29., 39. a 59. Kaliyev, 19. Wagner, 45. Turcotte, 58. Lemieux.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme