Voráčkova trefa pomohla Philadelphii k výhře, gólman Francouz v brance Colorada chyběl

Hokejový útočník Jakub Voráček pomohl v úvodním utkání 1. kola play off NHL gólem k výhře Philadelphie 2:1 nad Montrealem. Colorado, na jehož střídačce zůstal brankář Pavel Francouz, vstoupilo do vyřazovací části vítězstvím 3:0 nad Arizonou. Washington promarnil v prvním zápase série s New Yorkem Islanders dvougólové vedení a prohrál 2:4.

Toronto/Edmonton Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček se v dresu Philadelphie Flyers blýskl proti Columbusu dvěma kanadskými body

Jakub Voráček slaví gól se svými spoluhráči z Philadelphie | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Voráček vynechal z neznámých důvodů poslední zápas ve skupině o nasazení do play off, ale v úvodním utkání série už v sestavě nechyběl a otevřel skóre. Původně byl jako autor branky označen po střele od modré čáry Igor Provorov, ale po zápase došlo k opravě, když záznam odhalil teč českého hráče.

Gól Jakuba Voráčka:

Montreal vyrovnal ve 35. minutě, když se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Shea Weber, ale už za šestnáct sekund vstřelil Joel Farabee z dorážky vítězný gól. Philadelphia měla v závěru i štěstí, protože 27 sekund před koncem trefil Nick Suzuki břevno.

Francouz nechytal

Francouz vychytal ve svém jediném startu ve skupině o nasazení do play off čisté konto, ve zbývajících dvou zápasech nastoupil Philipp Grubauer, jehož trenéři upřednostnili i v prvním duelu série s Arizonou.

Německý gólman moc práce neměl, nulu si připsal za čtrnáct zákroků. Na druhé straně odolával Darcy Kuemper až do 53. minuty, poté Colorado vstřelilo všechny tři branky v rozmezí 83 sekund.

Washington vedl po dorážkách T. J. Oshieho v přesilových hrách, ale Islanders na přelomu druhé a třetí třetiny vyrovnali góly Jordana Eberleho a Anderse Leeho. Vítěznému gólu předcházelo nedorozumění mezi Bradenem Holtbym a Alexandrem Ovečkinem.

Sestřih ze zápasu Washington - NY Islanders:

1. kolo play off NHL:

Východní konference (Toronto) - 1. zápasy:

Washington - New York Islanders 2:4, Philadelphia - Montreal 2:1

Západní konference (Edmonton) - 1. zápasy:

Colorado - Arizona 3:0, St. Louis - Vancouver 2:5

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme