Voráček reprezentaci na hokejovém mistrovství světa nepomůže, omluvil se kvůli rodině

Hokejový útočník Jakub Voráček český národní tým na mistrovství světa v Lotyšsku neposílí. Opora Philadelphie Flyers svoji účast na šampionátu odřekla z rodinných důvodů. Voráčkovi se nedávno narodila dcera a kvůli přísným covidovým opatřením nechce být už déle odloučen od svých nejbližších.

Praha (Aktualizováno: 11:26 29. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán české hokejové reprezentace Jakub Voráček

Jakub Voráček | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Mrzí mě to, ale rodina je pro mě nejdůležitější,“ vysvětlil své rozhodnutí pro web isport.cz Voráček.

Informaci o neúčasti posléze serveru iROZHLAS.cz potvrdil generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. „Ano, přesně tak. Omluvil se z rodinných důvodů,“ řekl.

Pro hráče z Evropy je to horší, myslí si Radil o dlouhé přípravě před mistrovství světa v hokeji

Číst článek

Jednatřicetiletý útočník byl na minulém šampionátu před dvěma roky v Bratislavě jednou z klíčových postav české reprezentace. Philadelphia je v NHL aktuálně mimo příčky zaručující postup do vyřazovací fáze bojů o Stanley Cup.

Chybět bude i Pastrňák

Reprezentační trenér Filip Pešán bude ale kromě Voráčka postrádat i jednoho z nejproduktivnějších Čechů v NHL Davida Pastrňáka, který v průběhu mistrovství očekává narození prvního potomka.

Trenér národního týmu stále netuší, zda bude možné na soupisku zařadit už některé další posily z NHL.

„To řešíme s (generálním manažerem) Petrem Nedvědem na denní bázi. Byl bych nadšený, kdyby se někteří mohli účastnit už turnaje v Praze v jakékoliv jeho fázi. Nejsem úplně optimista, ale jsou tam data konce některých týmů taková, že by mohli někteří hráči část turnaje stihnout. Ale vidím také odkládání dalších a dalších utkání,“ sdělil Pešán v minulých dnech ČTK.

Mistrovství světa v Lotyšsku odstartuje 21. května.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme