Jakub Voráček pomohl k výhře Philadelphie, Calgary bez Jaromíra Jágra opět prohrálo

Hokejový útočník Jakub Voráček pomohl asistencí k vítězství Philadelphie 4:2 na ledě Edmontonu. Flyers uspěli podruhé za sebou. Calgary podlehlo Torontu 1:2 po samostatných nájezdech a prohrálo potřetí v řadě. Jaromír Jágr kvůli zranění v dolní části těla nehrál.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Philadelphie a Edmonton Oilers

Hokejisté Philadelphie a Edmonton Oilers | Zdroj: Reuters

Philadelphia se zhruba týden bude muset obejít bez gólmana Michala Neuvirtha, kterého kvůli zranění v dolní části těla zapsala na listinu zraněných hráčů. Flyers výhrou v Calgary 5:2, na níž se třemi asistencemi podílel Voráček, zastavili desetizápasovou sérii proher.

V Edmontonu začaly padat branky až ve druhé třetině. Domácí se zásluhou Leona Draisaitla ujali vedení, ale Jordan Weal a Dale Weise obrátili skóre ve prospěch Flyers. U obou tref asistoval kapitán Claude Giroux.

Voráček bodoval v 45. minutě, když ve středním pásmu přihrál na modrou čáru najíždějícímu Michaelu Rafflovi, který samostatný únik proměnil.

Branka rakouského útočníka se nakonec ukázala jako vítězná. Oilers se povedlo zásluhou Ryana Nugenta-Hopkinse pouze snížit. Dva body pro Philadelphii zpečetil gólem při power play Edmontonu Wayne Simmonds.

První hvězdou večera se v Torontu stal domácí brankář Frederik Andersen, jenž zastavil 47 střel. Na druhé straně dostal v brankovišti Calgary přednost Mike Smith před Davidem Rittichem.

O bodu navíc pro Maple Leafs rozhodl v nájezdech William Nylander. Podle trenéra Flames Glena Gulutzana nenastoupil Jágr kvůli zranění, jež ho ze hry vyřadilo i 28. listopadu v domácím duelu proti Torontu.

Alexandr Ovečkin je s 21 trefami nejlepším střelcem soutěže. Na třetí výhře Washingtonu za sebou se výrazně podíleli i útočníci Tom Wilson (2+2) a Nicklas Bäckström (1+2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme