Vrána zničil hattrickem Calgary. Český útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu

Hokejisté Washingtonu zvítězili v NHL nad Calgary 4:2 a třemi góly se na výhře podílel Jakub Vrána. Český útočník byl díky hattricku vyhlášen první hvězdou zápasu.

New York (Aktualizováno: 8:55 4. 11. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Washington Capitals Jakub Vrána

Útočník Washington Capitals Jakub Vrána | Zdroj: Reuters

Pražský rodák nasázel v posledních dvou utkáních pět gólů a je s devíti zásahy už v elitní desítce v tabulce střelců, kterou vedou s třinácti trefami David Pastrňák a Leon Draisaitl. Třiadvacetiletý útočník bodoval popáté v řadě a během série si připsal šest gólů a tři přihrávky.

24 bodů za 12 zápasů. Pastrňák byl v NHL zvolen druhou hvězdou měsíce října

Číst článek

„Snažil jsem se navázat na minulý zápas. Celá naše lajna hrála opravdu dobře, spoluhráči mi připravili šance a využil jsem je. Je to úžasné, jsem šťastný,“ uvedl Vrána, který bodoval popáté v řadě a během série si připsal šest gólů a tři přihrávky.

Jeho show sledovali z hlediště i hráči baseballového týmu Washington Nationals, kteří před pár dny triumfovali v prestižní MLB. S sebou měli trofej pro vítěze, s hokejisty si pořídili na ledě před zápasem společnou fotografii a každý jejich gól v ochozech bouřlivě oslavovali. „To bylo neuvěřitelné. Trochu mi ožily vzpomínky na loňský rok, když jsme taky vyhráli (Stanleyův pohár). Dodalo nám to hodně energie,“ prohlásil Vrána.

Vrána dal stejně jako minule dva góly v první třetině, kterými otáčel stav z 0:1. Český útočník vyrovnal z přečíslení dva na jednoho, kdy se po přihrávce Jevgenije Kuzněcova ocitl sám před gólmanem Camem Talbotem a překonal ho střelou nad vyrážečku.

Účastník posledního mistrovství světa přidal druhý gól přesnou střelou z levého kruhu k bližší tyči. Vrána zkompletoval hattrick ve 36. minutě, kdy z úniku sice nenašel volné místo mezi betony, ale z následné dorážky upravil skóre na 3:2.

U vítězné trefy si připsal přihrávku i Michal Kempný, který je nejproduktivnějším českým obráncem v soutěži – v osmi zápasech nasbíral devět bodů (3+6) a se spoluhráčem Radko Gudasem je v elitní desítce ve statistice +/-. Oba obránci Washingtonu mají na kontě deset kladných bodů.

First Career Hatty gets @JVranaa the BRAND NEW @Washington Nationals PLAYER OF THE GAME Helmet

03:57 – 04. 11. 2019

158 1544

Výsledky NHL:

Anaheim - Chicago 2:3 v prodl.

Washington - Calgary 4:2.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme