Vrána se trefil po jedenácti zápasech a nasměroval Washington za výhrou nad Pittsburghem

Jakub Vrána otevřel svým 24. gólem v sezoně NHL skóre utkání hokejistů Washingtonu s Pittsburghem a mezi střelce se zapsal po jedenácti zápasech. Capitals souboj mezi nejlepšími týmy Metropolitní divize vyhráli 5:3 a po čtyřech zápasech ukončili sérii porážek.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Washington Capitals Jakub Vrána

Útočník Washington Capitals Jakub Vrána | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Vrána, jenž naposledy skóroval 27. ledna, vstřelil úvodní branku utkání v 7. minutě. Po samostatném průniku sice jeho střelu zastavil brankář Matt Murray, puk si ale srazil do branky obránce Penguins Marcus Pettersson.

Pittsburgh v druhé třetině díky brankám Patrica Hörnqvista a Sidneyho Crosbyho vývoj otočil, Capitals ale třetí část vyhráli 4:1 a po vítězství vystřídali svého rivala v čele divize. Dvě branky Washingtonu vstřelil švédský útočník Carl Hagelin, jenž v letech 2016 a 2017 získal v dresu Penguins Stanley Cup.

Den poté, co vstřelil svou jubilejní 700. branku v NHL, se tentokrát do statistik nezapsal Alexandr Ovečkin. Kapitán Capitals tak stále ztrácí na nejlepšího kanonýra sezony Davida Pastrňáka tři góly.

Washington - Pittsburgh 5:3 (1:0, 0:2, 4:1)
Branky: 45. a 60. Hagelin, 7. Vrána, 42. Wilson, 51. Oshie - 35. Hörnqvist, 36. Crosby, 49. Malkin. Střely na branku: 23:36. Diváci: 18.573. Hvězdy zápasu: 1. Oshie, 2. Hagelin, 3. Carlson (všichni Washington).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme