Vrána dvakrát překonal reprezentačního kolegu Mrázka a Washington v přípravě na NHL znovu vyhrál

Český hokejový útočník Jakub Vrána z Washingtonu se v nedělním přípravném utkání na ledě Caroliny blýskl dvěma brankami a výrazně tak pomohl Capitals v generálce před NHL k výhře 4:3. Za svůj výkon byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Porážku Caroliny nedokázal odvrátit 19 úspěšnými zákroky brankář Petr Mrázek, který odchytal celý zápas.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána při zápase proti Ottawa Senators

Jakub Vrána při zápase proti Ottawa Senators | Zdroj: Reuters

Washington má za sebou úspěšnou přípravu, vyhrál čtyři z pěti přípravných utkání. Do zápasu s Carolinou ale nevstoupil dobře a od čtvrté minuty prohrával po brance Sebastiana Aha. Washington rychle zareagoval a během osmi minut otočil skóre na svou stranu.

Pastrňák zářil v generálce na NHL. Bostonu pomohl k výhře nad Chicagem hattrickem a asistencí

Číst článek

Nejdříve se po akci, kterou rozjel obránce Radko Gudas, prosadil tečí pokusu Chandlera Stephensona T.J. Oshie a v 11. minutě využil Vrána po asistenci Jevgenije Kuzněcova snadno do odkryté branky přesilovou hru.

„Byl to dobrý zápas. Atmosféra a emoce byly na přátelské utkání hodně intenzivní,“ řekl útočník Washingtonu Tom Wilson. Deset minut před koncem pak už jen snížil na 3:4 domácí Aho. „Vždycky je dobré dát gól. Doufám, že mi to trochu zvedne sebevědomí,“ uvedl Aho.

Mrázek inkasoval ve třetím vystoupení v přípravě první branky. Nejdříve ve středu 18. září odchytal první polovinu utkání proti Tampě Bay (2:0) a ze šesti střel neinkasoval. Alex Nedeljkovic pak pomohl týmu k čistému kontu 15 zásahy. V pátek Mrázek nastoupil na první dvě třetiny proti Nashvillu a pochytal všech 19 střel. Za stavu 1:0 pro Hurricanes přenechal místo v brance Jamesi Reimerovi a Carolina nakonec prohrála 1:2 v prodloužení.

„Výsledek pro nás není dobrý, ale celkově jsme od začátku do konce hráli, neměli jsme žádné výpadky. Několik chyb nás stálo zápas, ale náš výkon se mi líbil,“ prohlásil trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Útočníci Tomáš Nosek a Tomáš Hertl zaznamenali v duelu Vegas se San Jose shodně bod za asistenci. Nosek v 18. minutě asistoval u úvodního gólu domácích Golden Knights, který dal William Carrier a přispěl k výhře 5:1. Hertl se podílel ve spolupráci s Evanderem Kanem na brance Danila Jurtajkina, jenž na začátku třetí třetiny snížil na 1:4.

Vrána přispěl třemi body k vysoké výhře Washingtonu. V přípravě NHL se trefili i Simon a Chlapík

Číst článek

Utkání mezi Columbusem a St. Louis bylo zrušeno z důvodu závady na letadle, kvůli které Blues nemohli k zápasu odcestovat. Poslední přípravou na severoamerické půdě byl duel Minnesoty s Winnipegem, v němž hostující Jets zvítězili 5:4 v prodloužení.

V pondělí se jako poslední odehraje zápas Philadelphie ve Švýcarsku proti Lausanne. Flyers pak nastoupí v pátek v utkání NHL Global Series v pražské O2 areně proti Chicagu, které vyhrálo v neděli v generálce v Berlíně nad Eisbären 3:1.

„Myslím, že přesně takový zápas jsme chtěli. Prověřil nás. Berlín zaslouží pochvalu, hráli hodně důrazně, tlačili na nás. Řekl bych, že celkově jsme i my hráli dobře,“ řekl trenér Chicaga Jeremy Colliton.

Sezona NHL začne v noci ze středy na čtvrtek duely Toronta s Ottawou, Vegas se San Jose, Edmontonu s Vancouverem a St. Louis s Washingtonem.

Přípravné zápasy před NHL:
Carolina - Washington 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky: 4. a 50. Aho, 42. Niederreiter - 8. a 28. Oshie (na první Gudas), 12. a 45. Vrána. Brankář Petr Mrázek (Carolina) odchytal 58:27 minuty, inkasoval z 23 střel čtyři branky a měl úspěšnost 82,6 procenta.

Minnesota - Winnipeg 4:5 v prodl. (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)
Branky: 6. M. Koivu, 21. Dumba, 39. Fiala, 59. Zuccarello - 7. Perreault, 22. Lowry, 25. Roslovic, 42. Appleton, 62. Morrissey.

Vegas - San Jose 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky: 18. Carrier (Nosek), 26. Schuldt, 29. Marchessault, 37. Mark Stone, 44. R. Smith - 42. Jurtajkin (Hertl).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme