Útočník Vrána opouští Washington, vítěz Stanley Cupu byl v NHL vyměněn do Detroitu

Český hokejový útočník Jakub Vrána opouští v NHL Washington a bude hrát za Detroit. Red Wings získali pětadvacetiletého odchovance pražských Letňan spolu se Slovákem Richardem Pánikem výměnou za práva výběrů v prvním kole letošního draftu a v druhém kole v příštím roce a dalšího útočníka Anthonyho Manthu. Vránu si Capitals vybrali v roce 2014 v prvním kole na 13. místě a o čtyři roky později s nimi získal Stanleyův pohár.

Detroit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána

Jakub Vrána | Zdroj: Profimedia

Vrána si v této sezoně připsal ve 39 zápasech 25 bodů za 11 branek a 14 asistencí. Na začátku dubna zůstal ve dvou zápasech jako zdravý náhradník jen na tribuně, v posledních čtyřech duelech už v sestavě nechyběl.

Rittich poprvé v NHL mění dres, český gólman byl z Calgary vyměněn do Toronta

Číst článek

V pátečním utkání při výhře v Buffalu 4:3 jednou skóroval a ukončil 13 duelů trvající gólový půst. V neděli v Bostonu se na vítězství 8:1 podílel jednou asistencí.

Vznikne česká trojka

Za pět sezon v NHL má Vrána na kontě 284 zápasů a 157 bodů (76+81). V 38 duelech play off si připsal vicemistr světa ze šampionátu osmnáctek z roku 2013 tři góly a pět asistencí.

Po sezoně Vránovi vyprší dvouletý kontrakt na 6,7 milionu dolarů a může se stát chráněným volným hráčem. V Detroitu se potká s obráncem Filipem Hronkem a útočníkem Filipem Zadinou.

Třicetiletý Pánik v této sezoně sehrál za Capitals 36 zápasů a nasbíral devět bodů za tři branky a šest asistencí. Bývalý hráč Tampy Bay, Toronta, Chicaga a Arizony v NHL nastoupil dohromady k 505 utkáním a zaznamenal 190 bodů (87+103). Ve 20 duelech play off vstřelil jeden gól a na čtyři přihrál.

Do Severní Ameriky se vydal v roce 2009 z Třince, v jehož dresu okusil i českou extraligu. Má ještě na příští dvě sezony platnou čtyřletou smlouvu na 11 milionů dolarů.

Šestadvacetiletý Mantha v tomto ročníku ve 42 zápasech nasbíral 21 bodů za 11 branek a 10 asistencí. Red Wings si jej vybrali v roce 2013 v prvním kole draftu na 20. místě a v NHL má bilanci 194 bodů (95+99) z 302 duelů. Loni v listopadu uzavřel čtyřletý kontrakt na 22,8 milionu dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme