Zbořil si připsal první zásah v NHL a hned vítězný. Gól zaznamenal i Chytil, ale prohru neodvrátil

Hokejový obránce Jakub Zbořil svým prvním gólem v kariéře v NHL pomohl Bostonu k výhře 3:1 nad Buffalem. Bodově se pod vítězství Bruins podepsali také asistující Tomáš Nosek a David Pastrňák. Jedinou branku NY Rangers v zápase s Nashvillem vstřelil Filip Chytil, prohru 1:2 ale neodvrátil.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Zbořil

Jakub Zbořil | Zdroj: Profimedia

Do hry se zapojili také dva čeští brankáři. Pavel Francouz Coloradu vychytal vítězství 4:1 nad Carolinou a Karel Vejmelka na ledě New Jersey neodvrátil porážku Arizony 2:4.

Hertl gólem a přihrávkou řídil výhru na ledě Dallasu, v soupeřově dresu odehrál premiéru v NHL Blümel

Číst článek

Zbořil v 53. minutě obstaral vítěznou branku Bostonu a v 65. zápase v NHL ukončil své čekání na gól. Český bek po Noskově přistrčení dostal spoustu času na zamíření a střelou nad beton překonal gólmana Craiga Andersona.

Dvě minuty před koncem se do statistik zapsal také David Pastrňák, jenž povedenou otočkou začal akci, na jejímž konci byl kapitán Bruins Patrice Bergeron. Pastrňák zaznamenal 23. bod v sezoně a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

První gól Jakuba Zbořila v NHL:

Chytil svým čtvrtým gólem v sezoně neodvrátil prohru NY Rangers v Nashvillu. Český útočník v polovině zápasu vystřelil z prostoru mezi kruhy a snížil na 1:2. Více však Rangers nestihli a prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Vydařené utkání odchytal brankář Colorada Francouz. Plzeňský rodák kryl v souboji s Carolinou 24 střel a poprvé v sezoně se radoval z vítězství. Jedinou branku český gólman inkasoval ve 35. minutě, kdy ho po přečíslení dva na jednoho překonal Jordan Staal.

Vítězné tažení Arizony skončilo na třech zápasech. Coyotes, v jejichž brance Vejmelka zastavil 22 střel, nestačili na rozjeté New Jersey a prohráli 2:4. Devils, jimž chyběli zranění Ondřej Palát a Vítek Vaněček, naopak prodloužili svou sérii výher na devět zápasů.

Výsledky NHL:
Philadelphia - Ottawa 1:4, Florida - Edmonton 2:4, Buffalo - Boston 1:3, Toronto - Vancouver 3:2, Montreal - Pittsburgh 5:4 v prodl., New Jersey - Arizona 4:2, Nashville - NY Rangers 2:1, Colorado - Carolina 4:1, NY Islanders - Columbus 4:3 v prodl, Calgary - Winnipeg 3:2, Vegas - St. Louis 2:3, Anaheim - Chicago 2:3, Los Angeles - Detroit 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme