Hokejista Jan Kovář se vrací do Čech, podepsal měsíční smlouvu s Plzní

Hokejový útočník Jan Kovář se už dál nesnaží prosadit do NHL. Po pokusech v organizacích NY Islanders a Bostonu se vrátil do Česka a podepsal smlouvu na jeden měsíc s Plzní. Nastoupit by mohl už v pátek v Litvínově.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář (vpravo) na archivním snímku

Jan Kovář v reprezentačním dresu | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Jsme moc rádi, že se Honza rozhodl pro nás. Na druhou stranu nás pochopitelně mrzelo, že se mu nepodařilo proměnit jeho cíl hrát NHL ve skutečnost. Prozatím se jedná o měsíční smlouvu s tím, že samozřejmě doufáme, že spolupráci následně prodloužíme,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Kovář si s Pastrňákem a spol. v NHL nezahraje, Boston mu nenabídl smlouvu

Číst článek

28letý útočník se vrací do klubu, kde vstoupil do seniorského hokeje a také s ním získal první titul. Naposledy za „indiány“ hrál před pěti lety, následně se prosadil v ruské KHL, kterou dvakrát ovládl s Magnitogorskem.

S reprezentací byl na mistrovstvích světa i olympijských hrách, do NHL se ale neprosadil. Před sezonou sice podepsal kontrakt s New York Islanders, jenže za Ostrovany si zahrál pouze přípravné zápasy.

Následně se přesunul na farmu Bostonu Bruins, kde ve 12 zápasech zaznamenal 10 bodů. S prvním týmem Medvědů trénoval, ale smlouvu nedostal. 

V Evropě ale je o jeho služby stále zájem. Nabídek byla a je spousta. V KHL si Honza udělal vynikající jméno, registrujeme zájem také od klubů ze Švýcarska a z dalších zemí. V tuto chvíli platí, že Kovář nastoupí za Plzeň,“ prozradil serveru hokej.cz agent Michal Sivek. 

Dodal, že smlouva je časově omezená právě proto, aby Jan Kovář mohl v případě zajímavé nabídky odejít. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme