Jan Kovář si na premiéru v NHL počká, Islanders ho poslali na farmu

Český hokejový útočník Jan Kovář začne sezonu na farmě New York Islanders v Bridgeportu v AHL. Osmadvacetiletý centr se letos vydal bojovat o premiéru v NHL po pětiletém působení v Kontinentální lize v dresu Magnitogorsku. S Islanders podepsal v červenci roční jednocestnou smlouvu a v případě pobytu na farmě má zajištěný příjem dva miliony dolarů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář na archivním snímku

Jan Kovář na archivním snímku | Foto: Český rozhlas

V přípravě Islanders dostal Kovář příležitost ve čtyřech zápasech a připsal si dva body za gól a asistencí. V bilanci plus/minus byl na nule, inkasoval čtyři trestné minuty a vyslal čtyři střely na branku.

Zpět do Spojených států. Jakub Jeřábek byl vyměněn z Edmontonu do St. Louis

Číst článek

Účastník pěti mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu působil v Magnitogorsku od roku 2013. Odešel tam po zisku extraligového titulu s Plzní a s Metallurgem dvakrát získal Gagarinův pohár (2014 a 2016).

V KHL sehrál v základní části 285 zápasů, ve kterých nasbíral 286 bodů za 97 branek a 189 asistencí. Dalších 91 bodů za 32 tref a 59 přihrávek si připsal v 83 utkáních play off.

Na světových šampionátech si Kovář připsal v 42 duelech 19 bodů za šest gólů a 13 asistencí. V šesti duelech pod pěti kruhy zaznamenal tři branky a dvě přihrávky.

Bridgeport začne sezonu v AHL v sobotu na ledě Lehigh Valley. Islanders vstoupí do NHL ve čtvrtek v hale Caroliny.

The New York Islanders have assigned Jan Kovar and Devon Toews to the Bridgeport Sound Tigers.

Andrew Ladd has been placed on injured reserve retroactive to September 16th.

The Islanders gave Kovar a $2.5 million contract over the summer.

16:52 – 02. 10. 2018

2 3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme