‚Pomohla mi zkušenost z dospělého hokeje.‘ Myšák v Kanadě rychle zapadl a patří k oporám týmu

Hokejista Jan Myšák má být podle expertů nejvýše postaveným Čechem v letošním draftu kanadsko-americké NHL. I proto během poslední sezony udělal životní rozhodnutí. Z mateřského Litvínova se na začátku tohoto kalendářního roku přesunul do kanadského Hamiltonu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Jan Myšák

Český hokejista Jan Myšák | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

V juniorské soutěži se Myšák bleskově rozkoukal. Za 22 zápasů stihl nastřílet 15 gólů, přidat deset asistencí a zaznamenat dva hattricky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Talentovaný Jan Myšák si rychle zvykl na hokej v zámoří. Více v příspěvku Davida Kalvase

„Vždycky to může být lepší, ale vidím to pozitivně. Chystal jsem se na play-off, ale bohužel situace ve světě je taková, že se muselo zrušit,“ mrzí Jana Myšáka předčasné ukončení sezony kvůli pandemii koronaviru.

Do kanadského klubu přišel v průběhu sezony a mile ho překvapilo, jak rychle do týmu zapadl. „Kluci byli od začátku výborní, nikdy jsem nic takového v Česku nezažil. Přišel jsem a od prvního dne se ke mně všichni chovali, jako kdyby byli od osmi let moji nejlepší kamarádi. To jsem zíral, bylo to strašně hezké,“ popsal Radiožurnálu své přijetí v klubu. 

‚Chytil jsem výbornou organizaci.‘ Hokejový obránce Král podepsal nováčkovskou smlouvu v Torontu

Číst článek

Litvínovský odchovanec přízeň spoluhráčům oplatil a hned se stal klíčovým hráčem. Pomohla mu zkušenost s dospělým hokejem z české extraligy.

„Sám sebe bych popsal jako chytrého hráče, který se vyzná. Měl jsem už zkušenosti z dospělého hokeje, kde se hodně řeší taktika a další věci na profesionální úrovni, což mi určitě pomohlo. Rozhodují tam detaily, kde se pohybovat, kde jezdit. Už jsem v těch vodách uměl plavat, takže mi nedělalo potíž se přizpůsobit na věci, které po mně trenér chtěl. Už jsem věděl, jak to funguje,“ vysvětlil talentovaný útočník.

Zatímco v Česku musel používat sedmnáctiletý Myšák na helmě mřížku, v Kanadě si poprvé v životě vyzkoušel hrát bez ní.

„Může se hrát s plexisklem, mají je i šestnáctiletí kluci. Samozřejmě jsem si ho vzal, první zápas, a co se nestalo. Dvakrát jsem krvácel ze rtu – jednou o plexisklo a podruhé od hokejky. Upozorňoval mě na to i Viktor Hübl, že jakmile sundám košík, tak při první příležitosti budu krvácet,“ usmíval se Myšák, který si po této zkušenosti ihned nakoupil chrániče zubů.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme