Hokej má výhodu, v boxu by mě s nadváhou přizabili, řekl Jágr po vydařené premiéře

Hokejista a také majitel kladenského klubu Jaromír Jágr se rozhodl do startu nové sezony nejvyšší domácí soutěže shodit, a to více než deset kilogramů. Během léta chce proto v dresu extraligového nováčka odehrát co nejvíce přípravných zápasů. Zasáhl hned do toho prvního, ve kterém jeho tým prohrál 4:5 v prodloužení v Litvínově.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr nastoupil za Kladno v přípravném utkání proti Litvínovu

Jaromír Jágr nastoupil za Kladno v přípravném utkání proti Litvínovu | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Jágr odehrál celé utkání. Nastoupil v elitní formaci, dal jeden gól a na další nahrál. Jako by mu přebytečné kilogramy vůbec nevadily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr se chystá před sezonou zhubnout hraním přípravných zápasů, a hned ten první se mu bodově vydařil. Více v reportáži Davida Kalvase

„V hokeji je výhoda, že když nemůžeš, tak můžeš vystřídat. Kdybych měl nadváhu v MMA nebo v boxu, tak mě přizabijou,“ řekl Jágr Radiožurnálu.

„Ve fotbale bych samozřejmě vůbec nemohl. V hokeji tu váhu můžeš použít i v osobních soubojích u mantinelu. Není to až tak špatné, ale pokusím se to přeměnit na svaly. Pak až budu mít 105 nebo 107 kilogramů, tak se budu cítit daleko líp,“ uvedl sedmačtyřicetiletý hokejista a vysvětlil, proč během posledních měsíců přibral.

„Jím pořád stejně, jako kdybych trénoval pět hodin denně, neomezuju se. Když trénuješ, máš tu práci, tak spoustu kalorií ztratíš, vypotíš a tím se to vyrovnává. Když nic nedělám a jím pořád stejně, tak se to začne ukládat a je potom problém,“ řekl.

Věřím, že i ve 47 letech můžu hrát důstojnou roli, říká Jágr. Zatím se soustředí na skládání týmu

Číst článek

Jágr chce hubnout tím, že bude hrát zápasy. Dieta prý nutná není. „Vyplývá to z toho, že člověk je po zápase unavený, nemá ani chuť k jídlu. Před zápasem se stejně můžeš najíst naposledy ve dvanáct hodin. Teď během čtrnácti dnů to bude drastické,“ uvedl Jágr.

Kladenský útočník v Litvínově nezahálel ani na trestné lavici, kde se fotil s fanoušky. „Proto jsem se nechal vyloučit, abych uspokojil i diváky na trestné lavici,“ usmíval se Jágr, který měl po zápase naspěch, protože ho ještě čekal noční trénink.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme