Jaromír Jágr se vrací do Česka, Calgary vymění za prvoligové Kladno

Hokejový útočník Jaromír Jágr míří z Calgary do prvoligového kladenského klubu, který vlastní. Rytíři v pondělí večer oznámili, že vyřizují druhému nejproduktivnějšímu hráči historie NHL transferkartu, aby splnili všechny náležitost k jeho angažování do středečního konce přestupního termínu. O přesunu českého útočníka už informovalo i vedení Calgary.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno (Aktualizováno: 22:42 29. 1. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v kladenském dresu.

Jaromír Jágr v kladenském dresu. | Foto: Igor Stančík

„Jaromír Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín,“ uvedl tiskový mluvčí Rytířů Kladno Vít Heral.

„I když jsem velmi zklamaný, že se z mnoha důvodů věci nevyvinuly tak, jak jsme doufali, jsem vděčný klubu, fanouškům i městu Calgary za to, jak velkoryse mě přijali. Teď se těším na pokračování sezóny v Kladně," poděkoval Jágr v prohlášení pro web Calgary Flames.

„Jaromírova kariéra mluví sama za sebe. Je to legenda tohoto sportu a jsme velmi vděční, že si pro pokračování své kariéry v NHL vybral Calgary. Bohužel kvůli pozdějšímu vstupu do sezóny a neustálým zraněním nebyl schopný hrát tak, jak on i celý tým doufal. Během svého krátkého působení v Calgary Jaromír ukazoval obrovské vůdcovství a profesionalismus, především u mladých hráčů. Děkujeme za jeho přínus našemu mužstvu na ledě i mimo něj," uvedl generální manažer kanadského klubu Brad Treliving.

Už během pondělí informovala kanadská televize TSN, že si Jágra žádný klub NHL ze seznamu volných hráčů nevybral. Expert TSN Bob McKenzie po zveřejnění zprávy o tom, že si Jágra jiný klub nevybral, uvedl, že by český útočník měl dokončit sezonu v Evropě, konkrétně v Kladně.

Podle asistenta trenéra a někdejšího Jágrova spoluhráče z Kladna i reprezentace Pavla Patery je na příchod brzy šestačtyřicetiletého velikána v kabině vše nachystáno. „Hráč jeho kvalit nám strašně moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené."

Kdy by se Jaromír Jágr mohl objevit v Česku a potažmo v kladenském dresu, zatím není potvrzeno. „O podrobnostech budeme informovat v příštích hodinách či dnech,“ slíbil kladenský mluvčí Vít Heral.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme