Jágr dirigoval výhru Kladna nad Ústím, dvě asistence má také Plekanec

Jaromír Jágr přihrál na dva góly svého Kladna, které v zápase 58. kola hokejové Chance ligy porazilo Ústí nad Labem 3:2. Rytíři vyhráli pátý zápas v řadě a v tabulce druhé nejvyšší soutěže jsou čtvrtí o skóre za Českými Budějovicemi.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno (Aktualizováno: 20:38 20. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v zápase proti Ústí

Jaromír Jágr v zápase proti Ústí | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

První domácí zápas Jágra po roce a třech dnech přilákal do ochozů kladenského stadionu 3831 diváků. Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana patřil od začátku k nejaktivnějším hráčům na ledě a bavil skvělou souhrou především s dalším velikánem Tomášem Plekancem. Stejně jako v pondělí je v útočné formaci doplnil Antonín Melka.

Přijdou mraky lidí, těší se v Třebíči. Návrat Jaromíra Jágra zvedá zájem fanoušků

Číst článek

"Samozřejmě mi moc pomáhá, že jsem na ledě s 'Plekym'. Sehráli jsme spolu spoustu utkání, ví, co mi vyhovuje, jak si najet... Nebojí se vzít puk zpátky a akce znova rozjet, když není kudy rozehrát, nepanikaříme, nesnažíme se jenom odevzdat puk, protože tam není nikdo otevřený. S ním je výhoda, že máš puk víc na holi a nemusíš tam lítat nahoru dolů jak mladej blázen a honit puk. Takhle si tempo určuješ ty," řekl Jágr novinářům.

Celkem odehrál 17 minut a 58 vteřin - o sedm sekund více než v Havířově - a byl na ledě u všech gólů Rytířů. Hned zkraje nevyužil Jágr kvůli nepřesnému zakončení dvě příležitosti, přičemž hlavně ta druhá na konci čtvrté minuty patřila do kategorie vyložených. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se po kombinaci s Melkou ocitl sám před gólmanem Alešem Stezkou, první soutěžní branky po návratu do Kladna z NHL se ale nedočkal.

Zanedlouho ale zaznamenal první bod po návratu na led od zranění a zároveň i první od nahrávky ze 7. února minulého roku, kterou zaznamenal v Přerově. Jágr na kruhu přidržel kotouč a skvěle našel najíždějícího beka Jiřího Říhu, který nezaváhal.

Hosté sice brzy vyrovnali, ale Šimon Jelínek v nástupu do druhé části vrátil domácím vedení. Středočeši měli zápas pevně v rukách, jen to nedokázali promítnout do skóre.

Jágr se neobvykle ocitl na ledě i při oslabeních a ve 47. minutě zaznamenal druhou asistenci, když při přesilovce dokázal udržet puk v nelehké situaci u modré čáry, předal ho Brendonu Nashovi a Petr Vampola si pak vychutnal koncovku proti Stezkovi.

58. kolo první hokejové ligy:
Kladno - Ústí nad Labem 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky: 9. J. Říha, 21. Jelínek, 47. Vampola - 9. Šťovíček, 60. Roubík. Rozhodčí: Valenta, Šindel - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 3831.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme