Jágr po tvrdém zákroku u mantinelu odstoupil ze zápasu s Havířovem. Rozhodčí nevylučoval

Hokejový útočník Jaromír Jágr odstoupil už ve třetí minutě dnešního duelu 50. kola první ligy s Havířovem otřesený ze hry. Šestačtyřicetiletého druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL tvrdě atakoval u mantinelu hostující útočník Marek Sikora. Na led zamířila nosítka, ale Jágr se nakonec zvedl z ledu, odešel na střídačku a po chvíli zamířil do kabiny. V zápase, který Rytíři vyhráli 3:1, už se na led nevrátil.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno (Aktualizováno: 18:37 17. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný Jaromír Jágr v zápase proti Havířovu.

Jaromír Jágr v dresu Kladna. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Jágr se zranil při svém druhém střídání v utkání, na ledě do té doby strávil 92 vteřin. V přesilové hře si kryl u pravého mantinelu puk, Sikora jej zezadu narazil na mantinel. Nedávná posila Kladna z Calgary upadla hlavou na hrazení.

Po nárazu zůstal Jágr chvíli bezvládně ležet, po apelu hráčů přispěchal lékař Kladna Petr Fulín i objevila se i nosítka. Evidentně otřesený Jágr se nakonec se zkrvaveným dresem odebral za pomoci doktora na střídačku a pak zmizel v útrobách. Přes protesty kladenských trenérů sudí Tomáš Zubzanda a Michal Kostourek zákrok neposoudili jako nedovolený. 

Jágr nastoupil ke svému pátému duelu za Rytíře po příchodu z NHL a z předešlých čtyř duelů měl na kontě čtyři body za čtyři asistence. Nastupuje s poraněnými vazy v pravém koleni, které ho limitovaly v dresu Calgary a kvůli kterým se objevil v sestavě Flames naposledy 31. prosince proti Chicagu.

I kvůli problémům s třísly za Calgary sehrál Jágr v sezoně jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí. Za Kladno musí nastoupit ve zbývajících dvou duelech základní části ve středu v Českých Budějovicích i za týden doma proti Prostějovu, aby měl šanci i v případě postupu ve čtvrtfinále a semifinále ve čtyřech zápasech sehrát 15 utkání nutných k startu v baráži o extraligu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme