Zemřel bývalý hokejový útočník a trenér Nedvěd, otec Petra a Jaroslava. Podílel se na vzestupu Liberce

Ve věku 74 let zemřel v pondělí v noci bývalý hokejový útočník Jaroslav Nedvěd starší. Otec dvou velkých postav českého hokeje Petra a Jaroslava Nedvědových měl významný podíl na vzestupu Liberce, jako asistent Josefa Jandače byl v roce 2002 u historického postupu Bílých Tygrů do extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve věku 74 let zemřel v pondělí v noci bývalý hokejový útočník Jaroslav Nedvěd starší

Ve věku 74 let zemřel v pondělí v noci bývalý hokejový útočník Jaroslav Nedvěd starší | Foto: Pavel Lebeda / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Petr Nedvěd: Máme vynikající mix hráčů. Prezentujeme se velice atraktivním hokejem

Číst článek

„Jarda byl mimořádný hráč a přirozený lídr. Jako trenér pak pro Liberec udělal obrovský kus práce. Byl velkou autoritou pro naše mládežnické týmy, které vedl, stejně jako pro A tým. V roli asistenta postoupil s Bílými Tygry do extraligy a ve stejné pozici pomáhal ještě Filipu Pešánovi při jeho premiéře v roli hlavního kouče. S Jaroslavem Nedvědem odchází také významný kus naší klubové hokejové historie,“ uvedl na webu libereckého klubu generální manažer Ctibor Jech.

Podle informací severočeského klubu jsou Jaroslav Nedvěd starší se synem Petrem jedinou dvojicí otec-syn v Evropě, která má společně vyvěšené dresy u stropu jedné haly.

Sedmačtyřicetiletý Petr se proslavil díky dlouhodobému působení v NHL, v současnosti je generálním manažerem reprezentace. O dva roky starší Jaroslav má za sebou rovněž úspěšnou hráčskou kariéru a pracuje nyní jako asistent trenéra ve Spartě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme