'Je to jen sport, nejde o život.' Milan Gulaš přišel o olympijskou účast na poslední chvíli

Olympijské hry měly být jeho první velkou hokejovou akcí. Měly. Milan Gulaš se zranil a poletí domů. Přitom jeho příběh tak pěkně začal povedenou sezonou a pokračoval tím, že ho do Pchjongčchangu nominoval reprezentační trenér Josef Jandač.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Gulaš přišel o olympijské hry

Milan Gulaš přišel o olympijské hry | Foto: Fredrik Sandberg/TT News Agency | Zdroj: Reuters

„Ve svých letech dostává pozvánku na první velkou akci a jsem rád za to, že je i takový příběh. Milan Gulaš pode mnou začínal v Budějovicích, takže ho znám velmi dobře.  Hokejově vyspěl, vyzrál. Myslím, že mu pomohlo i Švédsko, protože cizina každého trochu zocelí. A myslím, že vyspěl i mentálně a že je z něj bezvadnej chlap,“ říkal trenér Josef Jandač po nominační tiskové konferenci ještě v Praze.

Milana Gulaše chválil nejen po hokejové stránce a sám útočník bral informaci o zraněném kolenu hodně emotivně.

Gulaš přišel o olympiádu. Zraněný útočník Plzně vypadl z týmu, nahradí ho Růžička

Číst článek

„Je to pro mě těžký moment. Já to prostě nechápu, deset minut před koncem se zraním… Hrozně jsem se těšil, konečně vyšla nějaká nominace na takový turnaj a zase si nezahraju. Na druhou stranu zase si říkám, že co se má stát, stane se,“ říkal zklamaný útočník.

„Celý život nějak makáte, abyste konečně něco dokázal, a když to konečně přišlo, tak o to zase přijdu takovou hloupostí. Nic víc než olympiáda prostě není. A ještě když se to stane v místě konání,“ loučil se s olympijským turnajem Milan Gulaš.

Sám ví, že ve dvaatřiceti letech už nemá tolik času na další šance na velké turnaje, jako jsou právě olympijské hry. Snažil se ale, byť těžce, najít na svém smutném příběhu pozitivní stránky.

„Pořád je to jen sport, nejde o život. Mně se třeba před třemi měsíci narodila skvělá dcera, nádherná, zdravá, tak mi to třeba pánbůh vrátil takhle. Nevím,“ říká Gulaš.

Plzeňský útočník tak bude olympijský turnaj sledovat z domova a pak už jen doufat, že ho zraněné koleno pustí do extraligového play-off s Plzní nebo popřípadě na květnové mistrovství světa do Dánska. V Jižní Koreji ho nahradil třinecký Martin Růžička.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme