‚Je splachovací, to může být pro brankáře jedině dobře.‘ Trenér Hrachovinu chválil, kauzu už neřešili

Hokejová reprezentace bude v neděli hrát o vítězství na Karjala Cupu. Povedlo se jí totiž vyhrát i druhé utkání turnaje v Helsinkách, když po gólech Andreje Nestrašila a Jana Ordoše zvítězila nad Finskem 2:0.

Helsinki Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hrachovina na tréninku národního týmu

Dominik Hrachovina na tréninku národního týmu | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Premiéru v národním týmu zvládl gólman Dominik Hrachovina bez obdržené branky. Čeští hokejisté tak na Karjala Cupu porazili Finsko 2:0 a pokud v neděli zvítězí na Ruskem, mohou se svěřenci Filipa Pešána radovat z celkového triumfu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér národního týmu Filip Pešán hodnotil vítězství nad Finskem

„Obranná oslabení, která kluci sehráli parádně a v brance bezchybný Dominik Hrachovina,“ pochvaloval trenér Pešán gólmana, který dlouhodobě působí ve Finsku.

Pešán chtěl během turnaje vyzkoušet všechny brankáře národního týmu a na Hrachovinu nezanevřel ani po kauze z tohoto týdne, kdy český brankář prohlásil, že koronavirus je mediálně vymyšlené divadlo.

Vedení hokejové reprezentace se od vyjádření Dominika Hrachoviny distancovalo:

Reakce české hokejové reprezentace k dnešním vyjádřením Dominika Hrachoviny:

19:01 – 04. 11. 2020

18 194

„Nebyl jsem nervózní nebo překvapený, že to Dominik odchytal. On je v uvozovkách splachovací, což může být pro pozici brankáře jedině dobře. Od té doby, co se k té situaci trochu nešťastně vyjádřil, tak na tohle téma nepadlo jediné slovo.“

Nacvičená situace

Svého prvního bodu v šestém reprezentačním startu se dočkal i Jan Ordoš, který se dostal do úniku a prostřelil finského brankáře.

„Honza je zvyklý na takové situace z Liberce, kde jsme je celých pět let hráli, fantasticky ho tam poslali naši obránci do úniku, takže to není jen o tom nájezdu toho hráče. Trénovali jsme to poslední tři dny ve Finsku, chceme otáčet hru, chceme je trochu zaskočit,“ říká kouč národního týmu Pešán.

Česká hokejová reprezentace se ve 12.30 postaví proti Rusku a vítěz utkání vyhraje i celý Karjala Cup.

Martin Charvát, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme