Jen tři nováčci a návrat obránce Šmída. Trenér Josef Jandač zveřejnil nominaci na Karjala Cup

Trenér národního hokejového mužstva Josef Jandač nominoval hráče pro listopadový Karjala Cup, který se bude hrát ve Finsku a Švédsku. V nominaci jsou jen tři nováčci a do národního dresu se vrací obránce Ladislav Šmíd z Liberce. Trenér Jandač chce podle svých slov vidět především hráče, kteří mají šanci na olympiádu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér národního týmu Josef Jandač

Trenér národního týmu Josef Jandač | Zdroj: ČTK

Nováčky ve výběru jsou brankář Marek Mazanec ze Slovanu Bratislava, obránce Michal Moravčíka z HC Škoda Plzeň a útočník Andrej Nestrašil z ruského Nižněkamsku.

Do reprezentace se vrací Ladislav Šmíd, který v letošní sezoně přestoupil po zdravotních komplikacích zpátky do Liberce. Naposledy se liberecký obránce představil v národním dresu při olympijských hrách v Soči roku 2014.

Turnaje Euro Hockey Tour v letošním ročníku doznaly změn. V tom nadcházejícím Karjala Cupu se představí mimo klasických čtyř týmů Ruska, Česka, Švédka a Finska ještě celky Kanady a Švýcarska. Zúčastněné týmy odehrají standardní tři zápasy.

Národní mužstvo zahájí turnaj ve středu 8. listopadu soubojem se Švédskem. Následně se v pátečním zápase utká se Švýcarskem a vše zakončí nedělení souboj s Ruskem.

Při Karjala Cupu v loňském roce skončil český výběr jako druhý. Připsal si výhry nad Švédskem a Finskem, naopak podlehl výběru Sborné.

Další reprezentační akcí bude prosincový Channel One Cup, který se hraje v Rusku. Jeden zápas ale Češi odehrají 13. prosince doma proti Finsku, bude to tak jediné jejich domácí vystoupení před únorovými olympijskými hrami.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme