Jihlava prohrála s Litvínovem a je druhým účastníkem baráže

Hokejisté Jihlavy ve 4. kole skupiny o udržení prohráli 0:1 s Litvínovem a stejně jako jejich soupeře je čeká baráž. Dvanáctý Chomutov zároveň zvítězil na ledě Mladé Boleslavi 5:4 a má před Jihlavou dvě kola před koncem náskok už nedostižný dvanáctibodový náskok.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihlava prohrála s Litvínove a čeká ji baráž.

Jihlava prohrála s Litvínove a čeká ji baráž. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Chomutovským Pirátům stačilo získat k jistotě účasti v příštím ročníku nejvyšší soutěže na ledě už zachráněné Mladé Boleslavi bod či jakákoliv ztráta Jihlavy. Dukla loni vybojovala v baráži návrat do extraligy po 12 letech, po roce v ní bude hájit účast mezi elitou.

Plzeň vyrovnala sérii s Olomoucí na 1:1, Hradec Králové i podruhé porazil Liberec

Číst článek

Před nejnižší návštěvou sezony na Horáckém zimním stadionu 2148 diváků se hrál hodně nezáživný hokej a duel na Vysočině rozhodl ve 38. minutě v přesilové hře norský obránce Daniel Sörvik. Brankář Pavel Kantor udržel díky 26 úspěšným zákrokům podruhé v sezoně čisté konto.

Baráž na 12 kol je určena pro týmy z 13. a 14. místa extraligy a dva nejlepší celky první ligy. O dvě místa v příštím ročníku nejvyšší soutěže se mužstva budou rvát od úterý 27. března do neděle 22. dubna.

Z druhé nejvyšší soutěže do baráže postoupí úspěšní semifinalisté. Po druhých zápasech sérií na čtyři vítězné zápasy vedou 2:0 Karlovy Vary nad pražskou Slavií i Kladno nad Motorem České Budějovice. Souboje pokračují v sobotu a v neděli v Praze a v Kladně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme