Reprezentační útočník Sekáč mění v Rusku dres, od příští sezony bude hrát za Omsk

Hokejový útočník Jiří Sekáč bude v Kontinentální lize pokračovat podle očekávání v dresu Omsku. Avangard potvrdil příchod českého reprezentanta na svém oficiálním webu, osmadvacetiletý hráč podepsal s klubem roční smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Omsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Sekáč, český "expert na zranění"

Jiří Sekáč (vlevo) během utkání národního týmu | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Sekáč doposud v KHL hrál za CSKA Moskva, po sezoně ale podle ruských médií odmítl akceptovat snížení smlouvy a klub jej v minulých dnech zařadil na listinu volných hráčů. Následně Sekáč oficiálně ukončil kontrakt s moskevským klubem a upsal se Omsku.

Hokej ve Špindlu pod sjezdovkou? Jágr láká na utkání pod širým nebem, hrát by mělo i Kladno

Číst článek

„Chtěli jsme do týmu získat univerzálního útočníka, který je schopen plnit si i své úkoly v obraně. Sekáč je dobrý střelec, hráč do kombinace, má i dobré periferní vidění,“ řekl generální ředitel Avangardu Alexej Volkov.

Velkou výhodu vidí i v tom, že Sekáč působí v KHL již delší dobu. „Nemusí se přizpůsobovat zdejší hře. Navíc vždy hrál v týmech, které bojovaly o Gagarinův pohár, takže ví, jak to v play-off chodí. Věříme, že jeho zkušenosti Avangardu v nové sezoně pomůžou,“ dodal.

Účastník olympijských her v Pchjongčchangu začal hrát v KHL v roce 2011 za Lva Poprad, pak působil dvě sezony ve Lvu Praha. Po dvouletém angažmá v NHL, kde nastupoval za Montreal, Anaheim, Chicago a Arizonu, se do Kontinentální ligy vrátil. Posílil Kazaň, s kterou předloni vyhrál Gagarinův pohár, a o rok později zamířil do CSKA. V sezoně nedokončené kvůli koronaviru odehrál 45 zápasů a zaznamenal 25 bodů za 12 gólů a 13 asistencí.

V Omsku by se mohl potkat i s dalším kladenským rodákem Michaelem Frolíkem, kterému vypršela smlouva v NHL. Vedení Avangardu se o něj zajímá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme