Jsem pořád tak silný, že mě málokdo srazí, řekl Jaromír Jágr po vydařeném tříbodovém zápase

Hlavní hvězdou prvoligového zápasu Kladna s Benátkami nad Jizerou byl Jaromír Jágr. Téměř šestačtyřicetiletý útočník přihrál na úvodní tři góly Kladna, které nakonec vyhrálo 7:2. Jágr odehrál celý zápas, na ledě byl znovu silný v osobních soubojích, ale zároveň cítil, že na širokém hřišti rychlostně ztrácel. Proto by ho spíš těšilo, kdyby s ním soupeři více chodili do soubojů, než aby ho šetřili.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obě hokejové legendy s pozápasovými úsměvy

Obě hokejové legendy s pozápasovými úsměvy | Zdroj: ČTK

„Byl bych radši a nevadilo by mi, kdyby do mě soupeři šli. S hrou do těla nemám žádný problém. Myslím si, že jsem pořád tak silný, že mě málokdo srazí. Pro mě je spíš horší, když do mě nejdou a čekají, až někam dojedu sám. To je potom problém,“ usmíval se po zápase dobře naladěný Jaromír Jágr.

Zářily obě hokejové legendy. Jágr zaznamenal tři gólové nahrávky, Nedvěd gólem a asistencí nezaostal

Číst článek

Jágr navzdory očekávání odehrál celý zápas v první formaci Rytířů a s kolenem, které ho v minulém měsíci trápilo, neměl problémy.

„Musím zaklapat, noha byla v klidu. Jediný problém byl, že jsem hrál s ortézou, na kterou nejsem vůbec zvyklý, ale ten vaz je pevnější. Trochu jsem se obával toho, že kdyby do mě někdo v osobním souboji strčil, tak to koleno by se mi podlomilo. V tomhle to bylo dobré, že koleno vydrželo,“ pochvaloval si Jágr.

„Co se týče fyzičky, tak druhá liga je trochu jiný tempo než NHL, takže se to dá vydržet i bez měsíčního tréninku,“ uzavřel kladenský majitel a pravé křídlo prvního útoku Rytířů.

Nedvěd: Chtěl jsem dohrát

Zatímco Jaromír Jágr se asistencemi podílel na třech gólech kladenského týmu, v domácím týmu zase zářil Petr Nedvěd loučící se s kariérou. Připsal si gól a asistenci.

„Já jsem věděl, že si musím odehrát svůj vlastní zápas v zápase. Když to nepůjde, tak slezu, což by nebyl problém, ale chtěl jsem kvůli sobě i spoluhráčům a fanouškům zůstat celý zápas, což se mi podařilo. Nakonec pro fanoušky i pro nás to dopadlo docela dobře. V té třetí třetině nám to tam samozřejmě trochu napadalo, ale to bylo hlavně kvůli kvalitě soupeře,“ shrnul po zápase Petr Nedvěd.

Martin Charvát, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme