Kanada ovládla prestižní Spengler Cup a ukázala, že i bez hráčů z NHL bude mít v Pchjongčchangu sílu

Vítězstvím na Spengler Cupu naznačili hokejisté Kanady, že i bez hráčů z NHL dokážou pro olympijský turnaj postavit velmi silný celek. Přitom na nedávném Channel One Cupu se představil úplně jiný tým, než který vyhrál tradiční švýcarský turnaj.

Tento článek je více než rok starý.

Davos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Kanady ovládl prestižní Spengler Cup

Tým Kanady ovládl prestižní Spengler Cup | Foto: Team Canada

„Mají stejný realizační tým a my jsme na ně koukali na videu ze záznamu. Tady v Davosu mají ale úplně jiné mužstvo, takže třeba přesilovky hráli jinak, ale hra je to pořád tak nějak stejná,“ porovnával týmy Kanady útočník Hradce Králové Petr Koukal.

Hokejisté Hradce Králové si semifinále Spenglerova poháru nezahrají. Ve čtvrtfinále je vyřadila Kanada

Číst článek

Ten si jako jediný český hokejista zahrál proti celku ze země javorového listu jak v Moskvě v reprezentačním dresu, tak za klub v Davosu. Zatímco národní tým slavil na Chanel One Cupu nad Kanadou výhru, Mountfield prohrál v obou vzájemných duelech a pokaždé dostal pět branek. Jako by tým na turnaji v Davosu měl přeci jen větší sílu.

„Jsou to všechno mladí kluci z univerzit, takže se chtějí ukázat. Bojujou o to, aby se dostali na olympiádu, což je pro ně dostatečná motivace, aby hráli fakt dobře,“ myslí si další královéhradecký forvard Radek Smoleňák.

Otázkou je, kolik hráčů kanadského výběru z Davosu se představí i na olympijských hrách. Bezesporu dojde k promíchání sestavy s týmem, který hrál v Moskvě a v Pchjongčchangu bude Kanada patřit mezi adepty na medaile. I bez hráčů z NHL.

Extraliga o vánočních svátcích táhne. V posledních dvou kolech bylo hned čtyřikrát vyprodáno

Číst článek

„Kanada bude vždycky za favorita. Oni samozřejmě složí dobré mužstvo, ale letos ta olympiáda bude trochu specifická, protože tam nebude ta Kanada s hráči z NHL, která v posledních letech absolutně dominuje. Na druhou stranu tam budou Rusové, kteří budou velkými favority, ale zbytek bude docela vyrovnaný,“ myslí si Petr Koukal.

Zda si proti Kanadě zahraje i v Pchjongčchangu bude jasné 15. ledna, kdy trenér Jandač oznámí nominaci. Utkání v základní skupině olympijského turnaje proti sobě oba celky odehrají 17. února.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme