Brankář Vejmelka z Komety má šanci si zachytat v NHL. Podepsal roční smlouvu s Arizonou

Hokejový brankář Karel Vejmelka podepsal roční smlouvu s celkem zámořské NHL Arizona Coyotes. Podle webu CapFriendly, který o tom informoval, si čtyřiadvacetiletý gólman Komety Brno může v případě působení v hlavním týmu vydělat 842 500 dolarů. Arizona dohodu zatím oficiálně nepotvrdila.

Glendale (Aktualizováno: 19:41 5. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka v dresu Komety Brno

Karel Vejmelka v dresu Komety Brno | Zdroj: Alexandr Satinský / MAFRA / Profimedia

„Byl to delší proces, než se může zdát. S Arizonou jsem byl v kontaktu už nějakou dobu. Uvažoval jsem hodně i o tom, že bych v Brně zůstal, ale Arizona projevila velký zájem a nabídla zajímavé podmínky pro můj další rozvoj. V Brně jsem byl spokojený, zažil jsem tady největší úspěchy a měl jsem v hlavě i variantu, že zde budu pokračovat,“ uvedl Vejmelka na webu Komety.

Odchovanec Třebíče do extraligy poprvé nahlédl v sezoně 2014/15. V listopadu 2015 přestoupil do Brna, kde se vypracoval až na pozici brankářské jedničky. V poslední sezoně odchytal včetně play-off 43 zápasů.

Mistrovský Třinec potvrdil příchod brankáře Mazance. Utvoří trojici s Kacetlem a Štěpánkem

Číst článek

Celkově má na kontě 177 utkání v nejvyšší soutěži s průměrem 2,57 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,27 procenta. Čtrnáctkrát udržel čisté konto. Vedle Pardubic a Brna chytal i za Jihlavu, kde v sezoně 2017/18 hostoval.

Majitel Komety Libor Zábranský o Vejmelkově jednání s americkým klubem věděl a brankářovo rozhodnutí zkusit se prosadit v NHL podpořil. Kdyby tohle Karel nevzal, tak by si to pak vyčítal. Hodně jsme o tom spolu mluvili. Já věřím, že to pro Karla je další posun vpřed a taky, že se jednou do Komety vrátí, uvedl Zábranský.

Budu se snažit neudělat ostudu a nějakým způsobem komeťácké jméno propagovat i v zámoří. Na klub budu vzpomínat v tom nejlepším a věřím, že se jednou do Brna zase vrátím, řekl Vejmelka, který se v současnosti s Brnem připravuje na další sezonu.

Vejmelku, který s Kometou v letech 2017 a 2018 získal mistrovský titul, draftoval v 5. kole v roce 2015 jako celkově 145. hráče Nashville. Nyní už ale bývalý juniorský reprezentant mohl podepsat smlouvu s jakýmkoliv klubem NHL.

Seems that there was a mix up. Vejmelka signed with Arizona, and not with Nashville.

So, let's try this again...

G Karel Vejmelka #Coyotes
1 year ELC starting in 2021-22
$842,500 cap hit / $925,000 AAV

2021-22: $750.0k Base + $92.5k SB + $82.5k GP

02:48 – 05. 05. 2021

14 58

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme