Trenér hokejistů Pešán řeší první omluvenky po nominaci. Z kádru vypadli útočník Jaškin a obránci

Z nominace českých hokejistů na listopadový turnaj Karjala v Helsinkách vypadl ze zdravotních důvodů útočník Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva a kvůli povinnostem v Jokeritu Helsinky obránci Jakub Krejčík a David Sklenička. Do ofenzivy byl povolán z řad náhradníků liberecký Radan Lenc a dosavadní osmičku zástupců týmu do 20 let rozšířili ještě další útočníci Filip Koffer s Pavlem Novákem z prvoligových Litoměřic.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán | Zdroj: Profimedia

V týmu je třicítka hráčů, která by měla v tomto složení odcestovat v pondělí na turnaj. „Vedení turnaje nám povolilo rozšíření soupisky ze sedmadvaceti na třicet hráčů,“ řekl  tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Trenér Pešán nominoval hokejový výběr na Karjalu: deset nováčků, minimum hráčů z extraligy

Číst článek

Díky tomu doplnili tým nováčci Koffer s Novákem a v kádru je i šestnáctiletý obránce David Jiříček, který byl v původní širší nominaci.

Český tým odletí do „bubliny“ v Helsinkách v pondělí dvěma speciály z Prahy a Moskvy, první trénink má na programu v úterý dopoledne.

Ve čtvrtek ve 13.30 vstoupí do prvního turnaje série Euro Hockey Tour v sezoně duelem se Švédskem. O dva dny později od 16.30 nastoupí proti domácímu Finsku a v neděli od 12.30 proti Rusku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme