Plzeň vyhrála v Karlových Varech 3:0. Frodl má druhé čisté konto sezony

Hokejisté Plzně zvítězili v dohrávce 5. kola extraligy v západočeském derby v Karlových Varech 3:0 a na třetí pokus poprvé v sezoně venku slavili výhru. Vítěznou branku vstřelil v šesté minutě Martin Heřman a v závěrečné části pojistili výsledek kanonýři Milan Gulaš z trestného střílení a Tomáš Mertl. Gólman Dominik Frodl udržel podruhé v ročníku čisté konto.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Plzně se radují z gólu

Hráči Plzně se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Hosté začali náporem a první možnost měl Mertl. Potom se Plzeň ubránila v oslabení a v šesté minutě se ujala vedení. Němec ještě šanci po Robově přihrávce nevyužil, ale o chvíli později projel do útočného pásma Heřman a z levého kruhu otevřel skóre. Radoval se z prvního gólu v extralize od 6. ledna 2012.

V polovině úvodní části hrála Energie další přesilovku, vytvořila si velký tlak, ale Indiáni hráli obětavě a Šenkeřík se dvěma pokusy neuspěl. Hosté odolali i při Jankově pobytu na trestné lavici, kdy mohl vyrovnat Mikúš.

Liberec přestřílel Litvínov a je dál v extralize neporažený. Kladno veze ze Zlína první výhru

Číst článek

Na přelomu první a druhé části hráli první početní výhodu hosté a Novotný včas sklapl betony při Mertlově teči Gulašovy přihrávky. V 25. minutě měl možnost Energie Koblasa, hned z brejku zase mohl udeřit straně Straka, ale ztroskotal na Novotném.

Zvýšit mohli také Indrák a Vráblík. Na druhé straně kombinaci Kohouta s Hlavou chybělo lepší finální řešení. Za Plzeň zahrozili Kantner a Straka. Domácím nepomohla k vyrovnání ani přesilovka při trestu Vráblíka, který v závěru druhého dějství mohl zvýšit, ale těsně minul.

Ve 42. minutě se domácí Rachůnek pokusil zasunout puk po objetí branky u levé tyče, ale Frodl včas zasáhl. Vzápětí plzeňský brankář vyrazil i Hlavovu ránu.

Při Mertlově trestu se Plzeň také ubránila a navíc během oslabení v 51. minutě i zvýšila náskok. Straka byl faulován v úniku a Gulaš si při trestném střílení vychutnal Novotného blafákem do forhendu. Lídr produktivity se v čele tabulky střelců dotáhl se šesti góly na vedoucího Tomáše Marcinka z Třince.

Přiřadil se k nim také Mertl, který po Gulašově přihrávce 56 sekund před koncem při Plutnarově vyloučení využil přesilovku. Energie po úvodních třech výhrách podruhé za sebou neuspěla a poprvé vyšla naprázdno doma.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. M. Heřman (Kantner, Moravčík), 50. Gulaš z trestného střílení, 60. Mertl (Gulaš). Rozhodčí: Pešina, Horák - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 5642.
Sestavy:
Karlovy Vary: F. Novotný - Eminger, M. Rohan, Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Kubka - Vondráček, Skuhravý, Koblasa - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava. Trenéři: Pešout a Mariška.
Plzeň: D. Frodl - Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Jank, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Mertl, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, V. Němec, Rob - Kantner, Roman Vlach, M. Heřman. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme