Základní věci zůstávají stejné, říká Erbanová o nové pozici u hokejistů Vrchlabí

Má olympijskou medaili, ale s rychlobruslením už skončila. Karolína Erbanová je po letech zpátky ve Vrchlabí a vrátila se také na zimní stadion. Jako trenérka mládeže má před sebou novou etapu - rok a půl po olympijském úspěchu.

Vrchlabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová

Karolína Erbanová | Zdroj: Reuters

Bronz v Jižní Koreji, pak konec kariéry a teď kývla na nabídku práce s mládeží v hokejové klubu ve Vrchlabí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Základní věci bruslení zůstávají stejné, říká Erbanová o nové pozici u hokejistů Vrchlabí

„Tím, že Karolína začínala na hokeji, má o tom jasné představy a hokej ji vždycky bavil, tak ví, o čem to je. Kdyby byla čistokrevná rychlobruslařka, tak bychom takhle asi vůbec neuvažovali,“ říká sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec.

„Dost mi vyhovuje kolektiv. Do ničeho se netlačím, je to takové spontánní,“ říká o nové pozici Erbanová.

Bývalá rychlobruslařka hokej v mládežnických kategoriích hrála. Trochu jí sice dělá problém přešlapování doprava, na které není z rychlobruslení zvyklá, ale možná i pro ni překvapivě má co říct.

Bývalá rychlobruslařka Erbanová našla novou pozici, bude pomáhat hokejistům Vrchlabí

Číst článek

„Znovu po mnoha letech jsem obula kanady (jiný výraz pro brusle na hokej - pozn. redakce) a zjistila jsem, že můžu aplikovat podobné věci na hokejových bruslích jako na rychlobruslařských. Takže jsem byla i já sama překvapena, že základní věci bruslení zůstávají stejné. Na to jsem tom trošku postavila. A samozřejmě si to ještě všechno zkouším,“ říká Erbanová. 

Bude radit ve Vrchlabí od přípravky až po náctileté. A bruslařský přechod z rychlobruslení na hokej pro ni může být o poznání lepší v tom, že se věnovala sprintům.

„To, jak mají kluci pokrčená kolena, když se odrážejí do strany nebo dozadu. Potom je to třeba jízda v těžišti a práce s hranami. Tyhle základní věci se mi lehce pozorují,“ říká Karolína Erbanová, olympijská medailista a teď také trenérka hokejové mládeže ve Vrchlabí.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme