Kaše a Frk si připsali gól a přihrávku, Pastrňák bodoval podeváté v řadě

Hokejový útočník Ondřej Kaše vstřelil v úterním utkání NHL gól a na další přihrál v prodloužení, čímž pomohl Anaheimu k výhře 4:3 na ledě Buffala. Stejnou bilanci si připsal i Martin Frk, který ale s Detroitem podlehl Bostonu 2:3. V dresu vítězů skóroval David Krejčí a David Pastrňák díky asistenci bodoval podeváté v řadě.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kaše

Útočník Anaheimu Ondřej Kaše. | Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Kaše vyrovnal v poslední minutě v prostřední části z dorážky na 2:2 a rychle tím odpověděl na vedoucí zásah domácích. Anaheim ve třetí třetině překlopil vedení na svou stranu, ale Buffalo si vynutilo patnáct sekund před koncem prodloužení. V něm Kaše zaznamenal druhý bod, když přihrál puk na útočnou modrou čáru Adamu Henriquemu, který se prosadil ranou z mezikruží.

Frk otevřel skóre v úvodu druhé třetiny v přesilové hře, ve které zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Obrat Bostonu ale režírovali ještě v prostřední části během 126 sekund čeští hráči. Pastrňák mohl z mezikruží střílet, ale vylepšil pozici pro Seana Kuralyho, který vyrovnal. Druhý gól přidal Krejčí, ke kterému se při závaru před brankou odrazil puk a český útočník propálil vše, co mu stálo v cestě.

Boston získal dvoubrankový náskok trefou Dantona Heinena. Detroit vykřesal jiskřičku naděje v předposlední minutě, když střelu Frka neudržel gólman Tuukka Rask a Frans Nielsen pohodlně dorazil puk do odkryté branky. Frk byl po utkání vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Dva body si v úterním programu NHL připsal i Pavel Zacha, který ale s New Jersey prohrál v Ottawě 3:5. Body nepřinesla ani pátá trefa v sezoně v podání Dmitrije Jaškina, který korigoval porážku St. Louis od Minnesoty na konečných 2:6.

NHL:
Buffalo - Anaheim 3:4 v prodl., Pittsburgh - Vegas 5:4, Carolina - Philadelphia 1:2 v prodl., Columbus - Washington 2:3, Ottawa - New Jersey 5:3, Colorado - San Jose 3:1, Florida - Vancouver 3:1, St. Louis - Minnesota 2:6, Winnipeg - Arizona 4:3, Chicago - Calgary 2:3, Detroit - Boston 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme