Když ho nic nelimitovalo, hrál výborně. Nelitujeme této zkušenosti, zní z Calgary po Jágrově odchodu

Hokejové Kladno může v závěru základní části WSM ligy počítat s velkou posilou. Dres Rytířů bude totiž oblékat jeho majitel Jaromír Jágr. Ten se do mateřského klubu vrací z NHL, kde ho ze svých služeb propustilo Calgary.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Dom Gagne-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jágra si žádný tým z NHL nestáhl z listiny volných hráčů, kam ho Calgary zařadilo v neděli v podvečer. Tím pádem mohl zamířit do Evropy a Kladno bylo víceméně logická volba.

Druhý nejproduktivnější hokejista NHL nakonec odehrál v Calgary jen 22 zápasů, protože ho trápila zranění.

Jaromír Jágr se vrací do Česka, Calgary vymění za prvoligové Kladno

Číst článek

„Myslím, že je to velká smůla. Všichni mohli vidět, že když ho nic nelimitovalo, tak hrál výborně. Bohužel mu to nikdy nevydrželo a měl problémy se zraněním. Je možné, že na tom v Kladně bude lépe,“ nezastíral v rozhovoru pro klubovou televizi smutek trenér Flames Glen Gulutzen.

„Jak už jsme řekli. Nelitujeme této zkušenosti, nelitujeme ani rozhodnutí přivést ho sem. Děkujeme mu,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Brad Treliving.

Ani spoluhráči nejsou nadšení z toho, jakým způsobem Jaromír Jágr odchází z klubu. Výjimkou není ani jeho český spoluhráč Michael Frolík.

„Přeju mu hodně štěstí v další fázi jeho kariéry. Bude hrát ve svém rodném městě, takže si myslím, že stadion bude na každý zápas vyprodaný a lidé budou nadšení,“ myslí si Frolík.

„Můžu říct, že jsem hrál vedle Jaromíra Jágra. To je něco hodně speciálního. On hrál NHL, když já jsem byl ještě v plenkách. Mohli jste vzadu někde slyšet 'Lemieux přihrává na Jágra' a já jsem byl ještě mimino,“ popisoval své pocity hráč Calgary Curtis Lazar.

Jakub Kanta, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme