Kempný přispěl gólem k výhře Washingtonu proti Tampě, Palátova branka nestačila

Obránce Michal Kempný přispěl premiérovým gólem v kariéře v play-off NHL k výhře hokejistů Washingtonu 4:2 nad Tampou Bay v úvodním duelu finále Východní konference. Za poražené Lightning se střelecky prosadil útočník Ondřej Palát. Největší hvězdou utkání se stal ruský kanonýr Alexandr Ovečkin, který se na triumfu Capitals podílel brankou a přihrávkou.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný se raduje ze své první trefy v play-off NHL. Gratuluje mu spoluhráč Jevgeniz Kuzněcov.

Michal Kempný se raduje ze své první trefy v play-off NHL. Gratuluje mu spoluhráč Jevgeniz Kuzněcov. | Foto: Chris O'Meara | Zdroj: AP

Kempný otevřel skóre zápasu v osmé minutě střelou od modré, kterou navzdory skrumáži hráčů umístil přesně na vzdálenější tyč do horního rohu branky Andreje Vasilevského. Palát se ještě do zakončení snažil vložit hokejku, ale ke Kempnému přistoupil pozdě.

Sedmadvacetiletý zadák čekal na první gól ve vyřazovacích bojích 14 utkání. Šest vteřin před koncem první části přidal Ovečkin v početní výhodě druhou branku hostů, když po vyhraném vhazování vypálil bez přípravy.

Winnipeg porazil v sedmém zápase Nashville 5:1 a postupuje do finále konference, kde jej čeká Vegas

Číst článek

Mezi 23. až 27. minutou odskočili Capitals zásluhou středních útočníků Jaye Beaglea a Larse Ellera na rozdíl čtyř branek. V závěrečné třetině přenechal Vasilevskij místo v brankovišti Louisi Domingueovi, jenž zaznamenal sedm zákroků.

Lightning vyzráli na gólmana Bradena Holtbyho až ve 44. minutě. Kapitán floridského celku Steven Stamkos se trefil v početní výhodě z první. Palátova chvíle přišla v 54. minutě. Frýdecko-místecký rodák při protiútoku domácích místo přihrávky zvolil střelu z levého kruhu na bližší tyč. Washington však drama nepřipustil a první výhru v sérii si pohlídal.

Finále Východní konference play off NHL - 1. zápas:

Tampa Bay - Washington 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)
Branky: 44. Stamkos, 54. Palát - 8. Kempný, 20. Ovečkin, 23. Beagle, 27. Eller. Střely na branku: 21:32. Diváci: 19.092. Hvězdy utkání: 1. Ovečkin, 2. Kuzněcov, 3. Beagle (všichni Washington).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme