Dvě nové tváře v dresu Mountfieldu. Hokejisty Hradce Králové posílili bek Allen a útočník Klíma

Obránce Conor Allen a útočník Kevin Klíma jsou novými posilami hokejistů extraligového Hradce Králové. Devětadvacetiletý Američan Allen působil v minulé sezoně v české nejvyšší soutěži v Plzni a je před ním dvouměsíční zkouška. O sedm let mladší syn vítěze Stanleyova poháru s Edmontonem Petra Klímy, který má i americké občanství, zamířil na východ Čech na hostování ze Sparty.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Kevin Klíma

Útočník Kevin Klíma | Zdroj: Profimedia

Vedení Mountfieldu shánělo posilu do obrany poté, co tým po skončení zkušebního období opustili beci Philip Samuelsson a Tomáš Voráček. Útočník Lukáš Vopelka je navíc na hostování ve Vítkovicích.

Vedení o tři góly nic neznamená. Nikdy není po zápase, říká brankář Hradce Mazanec

Číst článek

„Po odchodu dvou hráčů a zranění Oskarse Cibulskise máme v obraně poměrně malou konkurenci a potřebujeme ji zvýšit. Hledali jsme někoho zkušeného, ale žádný vhodný český hráč na trhu není. Poohlédli jsme se proto v zahraničí. A protože Conora známe z Plzně, oslovili jsme ho a domluvili se s ním na dvouměsíční zkoušce,“ uvedl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

Allen by měl přiletět ve čtvrtek a nejdříve tak nastoupí v pátečním duelu s Mladou Boleslaví. Klíma už by se mohl objevit v sestavě v úterý večer ve Štýrském Hradci, kde Východočechy čeká zápas Ligy mistrů a kam s týmem odcestoval.

Zlín rozdrtil Kometu 7:0. Pardubicím pomohlo odvolání trenéra Lubiny, po čtyřech porážkách vyhráli

Číst článek

Klíma setrvá na východě Čech na hostování do konce sezony. „Kevin svým bruslením a přímočarostí hokeje zapadá do naší koncepce. Protože má Sparta přetlak v ofenzivě, Kevina uvolnila z kádru. Vzhledem k jeho talentu je to hráč s příslibem do budoucna,“ prohlásil Kmoníček.

„Conorovy požadavky byly nejprve hodně náročné, poté přistoupil na dvouměsíční try out. Očekáváme od něj podstatné zlepšení obranné fáze, měl by zkvalitnit hru dopředu i dozadu. Kevina jsme chtěli už vloni, nakonec se rozhodl pro Spartu. Naskytla se možnost ho angažovat a my doufáme, že v sobě probudí potenciál, který má, a stane se z něho důležitý útočník,“ doplnil sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Allen, jenž v kariéře okusil v barvách New Yorku Rangers i NHL, stihl v 61 vystoupeních během minulé sezony za Plzeň včetně vyřazovacích bojů nasbírat 18 bodů za 11 gólů a sedm nahrávek. Klíma má na kontě v české nejvyšší soutěži za Chomutov a Spartu dohromady odehráno 35 utkání a připsal si 10 bodů (3+7).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme