Další český hokejista se přesouvá z NHL do Evropy. Jaškin bude hrát KHL za Dynamo Moskva

Hokejový útočník Dmitrij Jaškin bude hrát za Dynamo Moskva v KHL. Šestadvacetiletý český reprezentant, který dosud působil v NHL, podepsal s klubem roční smlouvu. Informaci webu sport-express.ru klub potvrdil na oficiálním webu.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Jaškin slaví gól proti Calgary.

Dmitrij Jaškin slaví gól proti Calgary. | Foto: Brad Mills-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Účastník posledních dvou mistrovství světa i Světového poháru v roce 2016 hrál v minulé sezoně za Washington, do NHL však zasáhl jen v 37 zápasech. Vedení Capitals mu následně novou smlouvu nenabídlo a Jaškin se s jiným klubem elitní kanadsko-americké soutěže na spolupráci nedohodl.

Washington chce Vránu s Vaněčkem, předložil jim kvalifikační nabídky. O Jaškina klub nestojí

Číst článek

Již dříve se spekulovalo, že o Jaškina, jenž se narodil v Omsku, se zajímá tamní Avangard. Nakonec ale bude v Kontinentální lize hrát za Dynamo. Odchovanec Vsetína, který v Česku nastupoval i za Slavii, působil v zámoří od roku 2012.

V NHL odehrál Jaškin včetně play-off 317 zápasů s bilancí 29 branek a 44 asistencí. Vedle Washingtonu oblékal až do minulé sezony dres St. Louis, které jej v roce 2011 draftovalo ve druhém kole jako celkově 41. hráče.

Jaškin je dalším českým hokejistou, jenž letos odešel ze zámoří do KHL. Již dříve se například Andrej Šustr domluvil na spolupráci s Kunlunem, útočníci Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem odešli do Čeljabinsku, obránce Libor Šulák do Čerepovce a bek Jakub Jeřábek se vrátil do Podolsku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme